Fenerbahçe’den TFF’ye harcama limiti yanıtı!

Fenerbahçe’den TFF’ye harcama limiti yanıtı!
18:12 - Ağustos 4 2020 Salı

“Bugün Türkiye Futbol Federasyonu ve futbol takımları tarafından gerçek harcama limitleri ile uyumsuz olarak piyasaya sürüldü, kabul edilemez ve uygulanamaz bir seviye olurdu.

Kulübümüz ve toplum, içinde bulunduğumuz transfer döneminde bu kabul edilemez saçmalıklara karşı her türlü hak mücadelesiyle mücadele edecek.

Başlangıçtan bu yana, harcama sınırlarının uygulanmasıyla ilgili olarak, “karavan yolda sıraya dizildi”, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir eğitime ihtiyaç olduğunu ve mevcut haliyle Türk futbolunun adil rekabet ortamından uzaklaşacağını belirtti. ; Harcama sınırlarının sürdürülebilir ve sürdürülemez olmaktan çok uzak olduğunu vurguladık.

Bugün ulaştığımız nokta bir kez daha ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi.

Kurgu yanlış tasarlanan uygulamanın ilk gününden bu yana, mevcut hükümlere göre hesaplanmışsa, bu sınırın (eksi) – 436 Milyon TL olması gerektiğine dikkat çektik.

Eksi yüz milyon lira harcama limiti hesaplaması, siparişin ne kadar yanlış tasarlandığını da sorgulamadan ortaya koyuyor.

TFF Lisans Kurulu tarafından negatif harcama limitini ortadan kaldırmak için yapıldığını düşündüğümüz hesap manevraları ile mevcut sınırlarımız ve yeni transferler için harcama limitimiz 154 Milyon TL (18,8 Milyon Euro) olarak açıklandı.

Bu hesaplama manevraları kulübümüz için olumlu bir tablo oluşturmasa da; bu adımların yalnızca talimatın gerçekçi olmayan hesaplama yöntemlerini gizlemek olduğu izlenimini uyandırır.

2020/21 sezonunda sözleşmeleri devam eden oyuncularımızın yükümlülükleri kulübümüz için açıklanan 154 milyon TL (18.8 milyon Euro) limitin çok üzerindedir.

Bu durum kulübümüzün yeni sezonda transfer edilmesini engellemeye çalışılacaktır, yeni transfer yapmasak bile, 2021/22 sezonunda Kulübümüzün Ek XII J’sine göre kulübümüzün 3 puanı silinecektir. Talimat ve ek olarak, bir veya daha fazla Transfer Yasağı, Personel Sınırlaması ve Ceza yaptırımları uygulanacaktır. anlamı.

Bununla birlikte, yönetim kurulumuz, göreve başladığı günden bu yana finansal durumunu iyileştirmek için birçok adım atmıştır. Takım harcama limitlerinde yer alan kalemlerde, 2017-2018 sezonunda 92 Milyon Euro harcama, bir sonraki sezonda 82 Milyon Euro’ya ve bir önceki sezonda 64 Milyon Euro’ya düşürülerek% 30 tasarruf sağlandı. Ancak açıklanan sınırlar doğrultusunda 64 milyon Euro’dan 18,8 milyon Euro’ya düşmesi bekleniyor. Nasıl bakarsanız bakın, futbolun gerçeklerden uzak olduğu açıktır.

Bir kez daha, birbirimizi vurgulamak istiyoruz; Bir topluluk olarak, bu çevrede her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz, böylece en başından beri yanlış tasarlanan, haksız rekabete neden olan ve 2019/20 sezonunda kulübümüze ciddi hasar veren bu talimat durmayacak bize bir kez daha.

Yapılacak adımlar ve atılacak adımlar doğrultusunda önümüzdeki günlerde topluluğumuzu bilgilendireceğiz.

Bu aşamada hayranlarımızdan sabırlı olmalarını ve gerekirse topluluk olarak atacağımız adımlara hazırlıklı olmalarını istiyoruz. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi