Fenerbahçe, Süper Lig’in 6. haftasında Trabzonspor’u 3-1 mağlup etti.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 6. haftasında Trabzonspor’u 3-1 mağlup etti.
21:12 - Ekim 25 2020 Pazar

Fenerbahçe, Süper Lig’in 6. haftasında Trabzonspor’u 3-1 mağlup etti.

Fenerbahçe 3-1 Trabzonspor

Maçtan Dakikalar (İlk Yarı)

8. dakikada, Caner sol kanattan arka direği açtığında Valencia kafa ile vurdu. Bu vuruşta top küçük bir farkla üstten dışarı çıktı.

23. dakikada Lemos ile Sosa’nın hava topu pozisyonu arasındaki anlaşmazlık sonucunda topu kıstıran Afobe ceza sahasına girdi ve fileye vurdu. 0-1

25. dakikada Valencia’nın pasını ceza sahası dışından alan Gustavo’nın sert şutunda kaleci Uğurcan uzanıp topun sahibi oldu.

27. dakikada Fenerbahçe serbest vuruş kazandı ancak Uğurcan, Caner’in uzaktaki ortasını kontrol etmek istedi ancak Uğurcan topu elinden düşürdü ve Baker, Samatta’nın altı pasla tamamlamak istediği pozisyonu kaldırdı.

45 + 1’inci dakikasında Marlon Rodrigues ceza sahasında serbest vuruş yaptı ve meşin yuvarlak kaleci Altay’da kaldı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

51. dakikada Caner Erkin köşe vuruşunu kullandı ve ön direkte topa yükselen Tisserand kafayı vurdu. Önce direğe, sonra da Serkan Asan’ın topuğuna çarpan yuvarlak yuvarlak ağlara gittiler. 1-1

55. dakikada Tisserand’ın başlattığı pozisyonda Pelkas, şık bir topuk pasosu ile yayda Cisse’yi gördü. Cisse, topu ceza sahasına sokan Valencia ile bir araya getirdi. Bu futbolcunun sağ çaprazdan çektiği sert vuruş ağlarla buluştu. 2-1

62. dakikada Valencia’nın pasında yayda topla buluşan Gustavo’nun şutunu kaleci Uğurcan kontrol etti.

Nwakaeme 64. dakikada Valencia’nın baskısıyla topu ele geçirdi ve sol kanattan Baker’a pasını aldı. Bu futbolcunun yay üzerinden sert şutu küçük bir farkla çıktı.

65. dakikada gelişen Fenerbahçe saldırısında Samatta, kaleyi önden gören bir noktadan kaleci Uğurcan’ın sert vuruş yapmasına izin vermedi.

72. dakikada Caner Erkin köşe vuruşunu kullandı ve Gökhan kafasıyla ön direğe attı. Arka direkte Cisse boş pozisyonda topu fileye getirdi. 3-1

79. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Mert Hakan’ın yerden sert şutu kaleci Uğurcan’a verildi.

90. dakikada solda topla buluşan Marlon, ortadan ceza sahasını açtı ve Afobe’nin kafa vuruşu Altay’da meşin yuvarlak kaleciden ayrıldı.

Stadyum: Ülker

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Altay, Gökhan, Lemos, Tisserand, Caner, Gustavo, Sosa (Cisse min. 46), Ozan, Valencia (Novak min.71), Pelkas (Mert Hakan min.71), Samatta (Kemal Ademi min. 88?)

Rezervler: Harun, Sadık, Nazım Sangare, Ömer Faruk, Tolga, Sinan

Koç: Erol Bulut

Trabzonspor: Uğurcan, Serkan Asan, Edgar Le, Vitor Hugo, Marlon Rodrigues, Kamil Ahmet (Djaniny min.73), Lewis Baker, Flavio (Diabate min.83?), Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Adobe

Yedeklemeler: Erce, Atakan, Joao Pereira, Hosseini, Ahmet Canbaz, Bilal Başacıkoğlu, Safa Kınalı, Stiven Plaza

Koç: Edward Newton

Goller: Serkan Asan (en az 51 kk), Valencia (en az 55), Cisse (en az 72) (Fenerbahçe), Afobe (en az 23) (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Gustavo, Pelkas (Fenerbahçe), Serkan Asan (Trabzonspor)

Valencia ilk golünü attı

Fenerbahçe’nin Ekvadorlu futbolcusu Enner Valencia, sarı-lacivertli forma ile Trabzonspor karşısında ilk golünü attı.

Süper Lig’in 6. haftasında oynanan Fenerbahçe – Trabzonspor mücadelesinde sarı-lacivertli Enner Valencia’nın Ekvadorlu futbolcusu golle karşılaştı. Mücadelenin 55. dakikasında Cisse’nin pasında sağ kanatta topla buluşan Valencia, yerden sert bir şutla deri çemberi fileye gönderip takımını 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşmaya 11 yaşında başlayan 30 yaşındaki futbolcu, 71. dakikada yerini Novak’a bıraktı.

Cisse hedefi karşılıyor

Fenerbahçe’nin Senegalli golcüsü Papiss Cisse, Trabzonspor maçında sarı-lacivertli forma ile golü buldu.

Süper Lig’in 6. haftasında oynanan Fenerbahçe – Trabzonspor mücadelesinde, sarı-lacivertli Senegalli golcü Papiss Cisse ilk kez golle karşılaştı. Karşılaşmanın 46. dakikasında yerini Sosa’ya bırakan Cisse, 72. dakikada Caner Erkin’in kullandığı köşe vuruşunda Gökhan’ı kafayla ön direkten vurdu. Arka direkte Cisse, boş pozisyonda file ile buluşurken takımı 3-1 öne çıkardı.

Bu golle 35 yaşındaki futbolcu ilk golünü Fenerbahçe formasıyla yaşadı.

Güven Mert Ercan – Mehmet Şirin Topaloğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi