Fenerbahçe Avrupa Ligi’nde Üçüncü Yenilgisini Yaşadı
UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda Fenerbahçe, kendi evinde İngiliz takımı Nottingham Forest’a 3-0 yenildi. Sarı-lacivertli takım, bu sezon Dinamo Zagreb ve Aston Villa’ya da mağlup olarak Avrupa’daki üçüncü yenilgisini almış oldu.
26 Şubat Perşembe günü rövanş maçına çıkacak olan Fenerbahçe, bu sezon Avrupa Ligi’nde ilk kez gol atamadığı maçlarda üçüncü kez skor üretemedi.
Maç Detayları:
Başlangıç dakikalarında Fenerbahçe savunması zor anlar yaşadı. 19. dakikada Marco Asensio’nun köşe vuruşunu Mert Müldür kafayla auta gönderdi. İki dakika sonra Murillo, uzak köşeden yaptığı vuruşla skoru 1-0’a getirdi. Devamında Fenerbahçe’nin atakları sonuç vermedi ve ilk yarı 2-0 sona erdi.
İkinci yarıda da Fenerbahçe’nin çabaları sonuçsuz kaldı ve 50. dakikada Morgan Gibbs-White, skoru 3-0’a taşıdı. Maç bu skorla sona erdi.
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Sandro Scharer, Stephane De Almeida, Jonas Erni
Fenerbahçe Kadrosu: Ederson, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Mert Müldür, Matteo Guendouzi, N’Golo Kante, Marco Asensio, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Sidiki Cherif
Nottingham Forest Kadrosu: Stefan Ortega, Ola Aina, Nikola Milenkovic, Murillo, Neco Williams, Ibrahim Sangare, Elliot Anderson, Callum Hudson-Odoi, Morgan Gibbs-White, Omari Hutchinson, Igor Jesus
Goller: Murillo (dk. 21), Igor Jesus (dk. 43), Morgan Gibbs-White (dk. 50)






