Fedakar baba 20 yıldır engelli kızları için geceleri uyumuyor

Fedakar baba 20 yıldır engelli kızları için geceleri uyumuyor
13:00 - Aralık 3 2020 Perşembe

Başkale’de Nergiz Baydar (21) adlı iki çocuğu ve zihinsel engelli Semra Baydar (30) ve yatalak babası ile birlikte yaşayan Naci Baydar, ailesinin mutluluğu için verdiği mücadeleyle herkese örnek oluyor. Örencik Mahallesi’nde yaşayan Behiye ve Naci Baydar çiftinin hayatı, ilk çocukları Semra’nın 1990 yılında doğup kendisine zihinsel engel teşhisi konmasıyla değişti. Çiftin diğer çocuğu olan Nergiz’e de fiziksel bir engel teşhisi kondu.

30 yıl maaşlı öğretmenlik yapan ve çocuklarına öğretmenlik mesleğini bırakan baba Naci Baydar, tüm zamanını çocuklarına adadı. İki çocuğunu üniversiteye gönderen Baba Baydar, evinde Nergiz ve Semra’nın rahat etmesi için her türlü düzenlemeyi yaptı. Engelliler için rampa yapan ve odalarını yeniden tasarlayan Baydar, satın aldığı araba ile çocuklarını istedikleri yere götürüyor.

“Yaşadığımız her şey Tanrı’nın bize verdiği lütuftur”

Naci Baydar, çocuklarını çok sevdiğini ve mutluluklarının önce geldiğini ifade etti. Yaşadığı deneyimler karşısında asla asi olmadığını belirten Baydar, “30 yıldır maaşlı öğretmen olarak çalıştım. 4 çocuğum var. 2 engelli çocuğum var. Biri zihinsel engelli, diğeri zihinsel. Doğduğundan beri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesinde tedavi oluyoruz 15 Yaşlanıncaya kadar gidip geliyorduk, rutin tedavilerini yapıyorduk.Bizim tek zahmetli işimiz çocuğun olmamasıdır. gece uyur, gündüzleri hep uyur, geceleri bizi uyumaz, çocuklarıma bakarım, insanların uyuması fark etmez, onlara zevkle bakıyoruz. 2 çocuğum daha var, onlar bir de üniversitede okuyorlar. Bitmek üzereler. Ailem benimle, yaşlılar. Babam yatalak. Babam yatalak. Ona bakıyorum. Devletimiz bizim için hiçbir şeyi kaçırmaz. Ülkemizin sağlık sistemi çok iyi. “Dedi.

“Varlıklarının mutluluğu tarif edilemez”

Baydar, eşinin de kendisini desteklediğini belirterek, şunları söyledi:

“Evimdeki yaşam alanlarını elimizden geldiğince güzel yaptık. Nergiz de bedensel engelli olduğu için yatağı çok güzel yaptım. Onlara gezdirmek için bir araba aldım. Kendi evime engelli rampası yaptım. yani. Bahçede dolaşıyorum. Çevremdeki insanlar bizi takdir ediyor. ‘O kadar. Gece hastayla yatmıyorsun, nasıl dayanıyorsun’ diyorlar. Bu da beni rahatlatıyor. Moral veriyor.

“Güven”

Engelli çocuğu olan ailelere seslenen Baydar, “Anne babaya çağrım şu. Çocuklarınıza ve çocuklarınıza iyi bakın. Çocuklarınıza engelli olmasanız bile iyi bakın. Çocuklarınıza iyi bakın, bakımı çok önemlidir. Hiçbir şey sağlık kadar önemli değildir Güven, “Tanrıya şükür” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi