Fatih Sultan Mehmet’in hayatı Sivaslı öğrencilerle buluşuyor

Fatih Sultan Mehmet’in hayatı Sivaslı öğrencilerle buluşuyor
13:32 - Temmuz 25 2020 Cumartesi

Osmanlı İmparatorluğu’nun 7. padişahı olan ve 1453 yılında İstanbul’u fethederek bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet’in hayatını anlatan kitap Sivaslı öğrencilere dağıtılıyor.

“Fatih’in Günlüğü” isimli kitap eğitimci yazar İsrafil Kurt tarafından yazıldı ve ilk olarak 10 bin adet basıldı. Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yayınları içinde yer alan bu eser Sivaslı öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Eserin dağıtılmasıyla birlikte genç nesillerin tarihimiz hakkında bilgi edinmesi amaçlanıyor.

“Fatih’in Günlüğü” isimli kitabın özelliklerinden biri, Fatih Sultan Mehmet’in başından geçen olaylar ile birlikte İstanbul’un Fethini kendi ağzından günlük bir şekilde anlatması olarak ön plana çıkıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı kitaptaki çizim ve anlatış tarzının öğrencilerin ilgisini çekeceğini söyleyerek kısa sürede kitabın Sivas genelindeki tüm ilk ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz dağıtımının tamamlanacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi