Faiz Kararı Öncesi Dolar Yükseldi, Kurda Son Durum

Faiz Kararı Öncesi Dolar Yükseldi, Kurda Son Durum
11:45 - Kasım 18 2021 Perşembe

Faiz kararı öncesi dolar kurunda yükseliş yaşanıyor. Dolar kurundaki bu yükselişin faiz sonrasında nasıl bir gidişata bürüneceği merak ediliyor.

Faiz kararı henüz açıklanmadı fakat şimdiden dolar kurunda ciddi bir yükseliş yaşanıyor. Pek çok kişi yeni faiz kararının kaç olacağını merak ediyor. Geçtiğimiz ay düşürülen faizin bu ay ne olacağı hakkında uzmanlardan bazı tahminler geldi.

Faiz Kararı Öncesi Dolar Yükselişe Geçti

Ülkemizde faiz son zamanlarda artış yaşasa da tekrardan düşüş eğilimine girdi. Yakın zamanda en yüksek faiz oranı 2018 ve 2019 yıllarında %24 olarak açıklanmıştı. Faizin bu kadar yükselmesinin ardından 2019 yılının ilerleyen dönemlerinde düşürülmeye başlanan faiz oranı, %8,25 seviyesine kadar inmişti. 2020 yılının sonuna doğru tekrardan yükselen faiz oranı birkaç ay içerisinde %19’a çıkarılmıştı. Eylül ayında %18’e düşürülen faiz geçtiğimiz ay %16’ya düşürülerek aşağı çekilmeye başlandı.

Faiz Kararı Öncesi Dolar

TCMB’nin verecek olacağı faiz kararının etkisiyle döviz kurlarında ciddi bir dalgalanma olabiliyor. Bundan dolayı bugün açıklanacak olan kararın büyük bir önemi bulunuyor. Piyasalar gelen kararın ne olacağını merakla bekliyor. Bazı uzmanlara göre faiz daha da aşağı indirilecekken bazılarına göre bir miktar yükselebilir veya sabit tutulabilir. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre faizin yükselmesi veya sabit kalmasıyla birlikte kurda düşüşün yaşanabileceği ve yatay seyir olabileceği söyleniyor. Faizin düşmesiyle birlikte ise kurdaki yükselişin hızlanma ihtimalinin bulunduğu açıklanıyor. Yatırım tavsiyesi değil.

TCMB’nin faiz kararı öncesi dolar kurunun geçtiğimiz haftanın kapanışında 10 liranın üzerine çıktığı ve bu hafta kademeli bir şekilde arttığı görülüyor. Dün sabah saatlerinde 10,37 dolar seviyelerinde dolaşan kur öğle saatlerinden sonra yükselişe geçerek 10,60 seviyesini aştı. Akşam saatlerinde yatay seyre giren dolar lira kuru gece saatlerinde 10,96 lira seviyesini geride bıraktı. Kurdaki bu yükselişin faiz kararı sonrasında ne olacağı bekleniyor. Dolar lira kurunun yanı sıra euronun 12,41 lira seviyesine ulaştığı görülürken sterlinin 14,79 lira seviyesine çıktığı belirtildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi