Fahiş fiyata sahip bir restoran görüldü

Fahiş fiyata sahip bir restoran görüldü
17:00 - Haziran 30 2020 Salı

Bodrum’un en güzel koylarından biri olan Cennet Koyu’nda bulunan lüks bir otelin restoranında fiyatlar şaşırtıcıydı. İHA muhabiri fiyatları tartışılan restorana gitti ve menüyü yerinde inceledi. 107 liraya menüye bir kase mercimek çorbası bile konulduğu restoranda 53 liraya bir şişe su satılıyor. Ön rezervasyon ile rezerve edilen otele yoğun güvenlik önlemleri altında ulaşılmaktadır. Sizi otelin giriş kapısında karşılayan personel sizi golf arabasıyla gideceğiniz restorana götürür. Türk lirasında elektrik ve su ödendiği otelde euro cinsinden yiyecek ve içecek satılmaktadır.

90 lira lahmacun, 107 lira mercimek çorbası, 150 lira mantı

Bir şişe su 52 lira, mercimek çorbası 107 lira, lahmacun 90 lira ve mantı 150 lira. Tabakta servis edilen bir Adana börek 245 lira. Ayran’ın 40 liraya satıldığı restoranda fahiş fiyatlar, 62 liraya karbonatlı içecekler ve 86 liraya sıkılmış portakal suyu. Bodrum yarımadasında yer alan çoğu işletmede 15 lira, mantı için 35 lira, lamacmacun için 10 ve Adana için 30 çorba satılıyor.

1 şişe su 53 lira

Fahiş fiyatların uygulandığı restoranda akşam yemeğine giden bir işadamı olan Gökhan Göz, mercimek çorbasının 107 liraya satıldığını belirterek, “Bodrum’a 1 aydır sallanan fiyatlardan bahsettik. Mercimek çorbası 14 euro, yani bugünkü fiyat 105 lira. Adana şalı 245 liraya geliyor. Biz mantı yedik, kebap ve lahmacun bugün bahsedilen otelde yedik. Fiyatlar sadece hizmet çok kaliteli olduğu için farklıdır. Bu servis istenen bir servistir ve ödenecek numaralardır. Herkesin bütçesine uygun restoranlar var. Ziyaret ettiğimiz otele 1 kilometre uzaklıktaki lahmacun’u 15 liraya yiyebilirsiniz. Bugün yediğimiz yemeklerin fiyatı 20 avro, yani 153 lira, 1 lahmacun 12 avro veya 92 lira. Buradan 15 liraya saydığımız şeyi yiyebilirsiniz. Su 53 lira, bu hesabın toplamı 944 lira. Bardakçı Koyu, Göltürk virajında ve birçok yerde 300 liraya ve 250 liraya kadar gidebilirsiniz. Buranın tek özelliği hizmetinin farklı olması, müşterilerine verdiği özel ilgi ve şımartıcı politikası ”.

Göz, avro ile satış olduğunu belirterek, “Burası Türkiye, turistler için eşsiz bir otel, gelen yabancı turistleri olan bir otel. Bir yandan bu bizim için iyi. Yabancı turistler bize yabancı para getiriyor. Otel elektrik suyu TL olarak ödenebilir. Sonuç olarak, gelen para birimi burada kalacaktır. ”

Eren Ayhan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi