Facebook İki Faktörlü Doğrulama Zorunlu Hale Geliyor

Facebook İki Faktörlü Doğrulama Zorunlu Hale Geliyor
10:52 - Aralık 3 2021 Cuma

Facebook iki faktörlü doğrulama konusunda önemli bir adım atma kararı aldı. Yeni düzenleme ile ilgili bazı bilgiler ortaya çıktı.

Sosyal medya, 2000’li yılların başında yaygınlaşmaya başlayan ve günümüzde yoğun bir kullanım oranına sahip olan platformlar olarak karşımıza çıkıyor. Facebook, 2004 yılında kurulan ve günümüze kadar yeni özellikler ile gelişmeye devam eden bir sisteme ev sahipliği yapıyor. Her güncellemede kendini daha da geliştiren ekip, 2.5 milyar civarında bir kullanıcı sayısına sahip. Hal böyle olunca güvenliğin de en iyi şekilde yapılması gerekiyor. Facebook, bundan dolayı geçtiğimiz yıllarda iki aşamalı doğrulama sistemini devreye koymuştu. Şimdi bu sistemde yeni bir düzenleme yapıldı.

Facebook İki Faktörlü Doğrulama Artık Zorunlu

İki aşamalı doğrulama sistemi, güvenlik amaçlı uygulanan bir sistem olmakta. Kullanıcılar iki aşamalı doğrulama ile birlikte iki kez doğrulama yapıyor. İlk doğrulamada şifre soruluyor. Bu aşamayı başarıyla geçen Facebook üyesi, ikinci doğrulamada cihaza gelen kodu giriyor veya cihazda hesap açanın kendisine ait olduğunu onaylaması gerekiyor. Bu yöntem sayesinde pek çok kişinin şifresi çalınsa dahi iki aşamalı doğrulama ile birlikte hesaba giriş önlenebiliyor.

Facebook İki Faktörlü Doğrulama

Facebook, aldığı yeni karar ile birlikte artık iki aşamalı doğrulamayı zorunlu hale getiriyor. Alınan bu karar yalnızca bazı kullanıcılar için zorunlu olacak. Hükümet yetkilileri, gazeteciler ve insan hakları savunucuları gibi önemli isimler Facebook’ta daha çok güvenlik riski altında olduğu amacıyla bu tür hesapların iki aşamalı doğrulamayı aktif etmesi zorunlu hale geldi. Bu özelliğin ülkelere yavaş yavaş yayılacağı açıklanıyor.

Facebook iki faktörlü doğrulama ile birlikte risk altında olma ihtimali yüksek kişilere böyle bir zorunluluk getirirken alınan bu kararın nedeninin güvenlik sorununu ortadan kaldırmak olduğu açıklanıyor. Bilindiği üzere bu gibi kişilerin hesabının kötü amaçlı kullanıcıların eline geçmesi ihtimali daha yüksek. Bundan dolayı önemli isimlerin iki aşamalı doğrulamayı açması ve hesabını daha iyi koruması gerekiyor. Bu işlem ile birlikte hesabın çalınma ihtimali daha da azalıyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi