Eyüpsultan’da Taksiciye Silahlı Saldırı: Bir Hayatını Kaybetti
Eyüpsultan’daki Kemerburgaz Mahallesi, Selanik Bulvarı’nda dün gece saatlerinde yaşanan trajik bir olayda, 34 TBC 07 plakalı taksi şoförü Sefer Kaya silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan, Kaya’ya beş el ateş ettikten sonra hızla olay yerinden uzaklaştı. Olayın ardından bölgeye sağlık ekipleri, polis ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
Olay yerinden kaçan saldırgan, Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş ve Cinayet Büro ekiplerince yürütülen titiz çalışmalar sonucu yakalandı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
Sefer Kaya’nın ölümü üzerine, taksiciler hastanede ve daha sonra saldırının gerçekleştiği cadde üzerinde bir konvoy oluşturarak protesto düzenlediler. Taksiciler adına konuşan Deniz Dündar, taksi şoförlerinin can ve mal güvenliğinin olmadığını vurgulayarak, yetkililerden acil çözüm beklediklerini ifade etti. Dündar, ‘Evlerimizden helalleşerek çıkıyoruz. Can ve mal güvenliği olmayan sektörde çalışmak istemiyoruz,’ dedi.
Protesto sonrasında Sefer Kaya için Kuran okunarak dua edildi ve taksiciler olay yerinden ayrıldı.
