Eyüpsultan’da İnşaat Nedeniyle Patlatılan Dinamit, Evlerde Büyük Çatlaklara Yol Açtı
İstanbul Eyüpsultan Esentepe Mahallesi’nde meydana gelen olay, sabahın erken saatlerinde gerçekleşti. Yerel saatle sabaha karşı 04.00 sıralarında, bir inşaat alanında dinamit kullanıldı. Patlama sonucunda, Yakamoz Çıkmazı Sokak’ta bulunan evler ve sokak zemininde derin çatlaklar oluştu, bazı yerlerde çökme yaşandı. Korku ve panik içindeki mahalle sakinleri, duruma tepki gösterdi. Olay sonucunda etkilenen altı ev boşaltıldı.
‘Dinamit patlattılar’ diyen mahalle sakinleri, ‘Sularımız ve elektriğimiz kesildi. Gece saatlerinde yaşanan patlama sonrası, çatlaklar daha da arttı. Şu anda mağdur durumdayız. Üç gündür ne suyumuz var ne de elektriğimiz.’ şeklinde konuştu.
‘Sürekli yama yapılıyor ama sorun devam ediyor’, diyen bir diğer mahalle sakini Sevim Atay ise, ‘Sokakta büyük çökme ve yarılmalar meydana geldi. Burada sürekli araç geçişleri oluyor ve durum gerçekten tehlikeli. Evlerimiz tahliye edildi ama çatlaklar sürekli olarak yeniden oluşuyor.’ ifadelerini kullandı.
