Eylül ayında teslim edilen ulusal elektronik kelepçe

Eylül ayında teslim edilen ulusal elektronik kelepçe
11:00 - Ağustos 3 2020 Pazartesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, SİP ve kamu idareleri; Teknoloji odaklı bir proje yönetimi yaklaşımı ile inovasyon, yerelleştirme ve teknoloji transferini içeren satın alımlar yapmayı ve evde fırsatları ve yetenekleri azami ölçüde kullanmayı hedeflemektedir.

SIP kapsamında rehabilitasyon sağlamak, topluma entegre olmak, suçun yeniden tesis edilmesini önlemek, kamu güvenliğini sağlamak ve cezanın sert etkisine alternatif oluşturmak amacıyla Elektronik İhale Sistemi Hizmet Alımı ihalesi yapıldı. , Adalet Bakanlığı Ceza ve Gözaltı Evleri Genel Müdürlüğü tarafından. . İhale sonucunda; Elektronik İzleme Sistemi kapsamında, elektronik izleme yazılımı, elektronik kelepçe, ev hapsi ünitesi, kurban izleme ünitesi, anlık izleme sistemi, alkol izleme ünitesi ve söz konusu üniteleri oluşturan modüller, yazılım ve elektronik devre kartları yurt içinde tasarlanmalı, geliştirilmeli ve üretilmelidir. Test aşamalarının tamamlanmasından sonra, 1 Ocak 2021’den itibaren yabancı ürünler tamamen devre dışı bırakılacak ve yerini ulusal ürünler alacaktır.

“(Yerli elektronik kelepçe) İlk ürünler Eylül ayında teslim edilecek. Ekim itibariyle yabancı üründen yerli ürüne geçiş olacak ”

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. Ziyaretinde, Mahrek Teknoloji ile kelepçeler üreten ve faaliyetlerini Bilişim Vadisi’nde sürdüren Ortem firmasını ziyaret eden Bakan Varank, Ortem Genel Müdürü Ömer Şahin Karaman’dan proje hakkında bilgi aldı.

Üretim tesisinde kamulaştırılan elektronik kelepçelerin prototiplerini inceleyen Bakan Varank, ziyaretle ilgili değerlendirmeleri yaptı ve şunları söyledi:

“Denetimli serbestlik başvuruları Türkiye’de elektronik kelepçe kullanımını kapsamıştır. Önceki süreçlerde, tüm elektronik kelepçeler bir İsrailli şirketten yurt dışından ithal edildi. Bu yıl, yeni ihalede nasıl yerelleştirme yapabileceğimizi belirledik. Adalet Bakanımızla Sanayi İşbirliği Projesi: Bu ihale kapsamında, STM-Ortem-Mahrek ortaklığında yerli şirketlerimiz elektronik kelepçe ihalesini kazanmış, buradaki ürünlerin hem yerelleştirilmesi hem de kamulaştırılması Bunları Adalet Bakanlığımızdan daha ucuza, ziyaretimiz sırasında ürünün ilk prototiplerini görme fırsatı bulduk, ilk ürünler Eylül ayında teslim edilecek, Ekim ayı itibariyle ise yabancı üründen geçiş olacak yerli ürünlere. ”

“Bakanlığımızın yapılacak diğer bakanlıklar ile işbirliği içinde Türkiye’deki evcilleştirme hareketlerini hızlandırmak istiyoruz”

kendi kendine yeterli olabilecek Ulusal Teknoloji hamleleri, Bakan Varank dünyasında en ileri teknolojileri üretebilecek bir ülke olmak istediklerini söyledi, “Bakanlığımızla diğer bakanlıklarla yapılacak işbirliği ile hızlandırmak istiyoruz Elektronik kelepçe ihalesi bunun en iyi örneklerinden biri olup, Sanayi İşbirliği Projesi mevzuatı uzun zamandır yürürlükte olmasına rağmen, bu konuda başarılı bir ihale henüz yapılmamıştır. Elektronik kelepçeyle. Bu ürünü yerelleştirdik. Artık bu ürünü kimseye ihtiyaç duymadan ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullanabileceğiz. ”

Yurt içi elektronik kelepçelerin yurt içi talebi, Türkiye’de ihracat potansiyeli olan Bakan Varank ürününün nakledilmesidir ve şirketin bunu değerlendireceğini kaydetti.

Ürünün denetimli serbestlik uygulamalarında, kadına yönelik şiddet ve kaldırma cezalarında kullanıldığını vurgulayan Bakan Varank, “Panik butonu olarak kullanılıyor. Adalet Bakanlığımızın yeni infaz uygulamalarına ek olarak, kadınlarımızı özellikle kadına yönelik şiddet için teknolojik ürünlerle korumanın önemli bir konu olduğunu düşünüyoruz. ”

Yerel ve ulusal ürünlerin kamu kurum ve kuruluşları tarafından kullanımı konusunda farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirten Bakan Varank, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e bu konudaki hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

Elektronik İzleme Sistemi, şüpheliler, sanıklar veya hükümlüler; 2013 yılında, bu kişilere cezaların infazı veya denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanması için başlatılmıştır.

Türkiye’de kullanılan elektronik izleme birimleri aşağıdaki gibidir:

Diyerek şöyle devam etti: “Evden ayrılmamak, belirli yerlere gitmeyi yasaklamak veya belirli alanların terk edilmesini önlemek, alkol kullanımının izlenmesi, mağdurun korunması amacıyla.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, SIP uygulamasına tabi kamu alımları yapmak için diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu bağlamda, incelenen alanlar aşağıdaki gibidir:

“Demiryolu sistemlerinde kullanılacak metro, tramvay, tren, sinyalizasyon, güç, iletişim ve benzeri alt sistemler gibi raylı sistem araçları, çeşitli kara, hava ve deniz araçları, özellikle elektrikli otobüs, güvenlik, izleme, gözlem, kontrol, yazılım , bilişim, iletişim. , algılama ve izleme sistemleri, enerji üretim ve dağıtım sistemleri, akıllı şehir uygulamaları. ”

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi