Sivas etli ekmeğine gurbette talep büyük

Sivas etli ekmeğine gurbette talep büyük
14:12 - Ocak 13 2020 Pazartesi

Sivas’ın meşhur etli ekmeğine Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlardan da büyük bir talep geldiği öğrenildi.

Kolay hazırlanması ve uzun süre bekletilebilmesinin de etkisiyle yurt dışından sürekli toplu sipariş verilen etli ekmeklerin Almanya, Hollanda ve İsviçre gibi ülkelere sürekli özel paketlerle gönderildiği ortaya çıktı. Sivas’ta uzun yıllardır fırıncılık işiyle uğraşan Ali Kara isimli usta yaptığı açıklamada talebi karşılamakta güçlük çektiklerini söyledi. Özellikle yaz aylarında Sivas’a gelen gurbetçilerin bol miktarda etli ekmek siparişi verdiğini söyleyen Ali Kara, yıl içerisinde de 20’şerli paket halinde yurt dışından sürekli sipariş geldiğini söyledi.

Vakumlu kapların içine yerleştirilen etli ekmeğin 1 hafta boyunca bozulmadığını, bu yüzden yurt dışına da sorunsuz gönderilebildiğini söyleyen Ali Kara zaman zaman uçakla gönderimde problem yaşanmasına rağmen gurbetçilerin talebinin hiç azalmadığını, kendilerinin ise bu isteklere cevap verebilmek için büyük gayret gösterdiğini söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi