Yıldızeli’nde çıkarılan esrarengiz maden dünyaya pazarlanıyor

Yıldızeli’nde çıkarılan esrarengiz maden dünyaya pazarlanıyor
11:19 - Mart 3 2020 Salı

Türkiye’de daha önce herhangi bir yerden çıkarılmayan ve bugüne kadar sürekli yurt dışından ithal edilen “vermikütil” isimli maden artık Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde çıkarılarak dünyaya pazarlanıyor.

Sanayi, tarım ve daha birçok alanda aktif olarak kullanılan ve ısıtıldığında 10 kata kadar büyüyebilen bu ilginç madenin Sivas’ta çıkarılarak işlenmesiyle birlikte bir hayli yükselen katma değer Türkiye’ye döviz olarak girmeye başladı. Yeni yeni tanınmaya başlayan bu madenin işlemesini ise Barış Gazanfer Yıldırım isimli genç bir girişimci üstlenmiş durumda.

Türkiye’de ilk defa 1990 yılında keşfedilen ve 2004 yılından itibaren çıkarılmaya başlanılan vermikütil isimli maden suyu tutabilme özelliğine sahip olduğu için bitkilerin uzun süreli sulanmasında tercih ediliyor. Madeni işleyen girişimci Barış Gazanfer Yıldırım, çıkarılan madenin işlenmesiyle birlikte elde ettiği olumlu özelliklerin yerli elektrikli otomobilde de kullanılabileceğini ifade ediyor.

VİDEO :

Yorumlar (1)
  • MU
    Murat yılmaz
    4 sene ago
    iyi çalışmalar ben bir eski sanayi esnafı olarak şunu bildirmek isterim bu mahallelerde hiç yol çalışması olmazmı bir baksanız bu sokaklardaki delik dirsek kapansa
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi