Sivas Ticaret Odası esnaflara destek çağrısı yaptı

Sivas Ticaret Odası esnaflara destek çağrısı yaptı
12:24 - Mayıs 17 2021 Pazartesi

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken ülke genelinde uygulanan tam kapanma tedbirleri kapsamında esnafın dayanak gücünün kalmadığını ifade etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinden dolayı tüm ülkeler gerek sosyal hayat gerekse ekonomik hayat noktasında problemler yaşamaya devam ediyor. Türkiye’de 29 Nisan’da başlayan ‘tam kapanma’ tedbirleri kapsamında işyerlerinin büyük bir bölümü kepenk indirdi ve ekonomik olarak zor duruma girdi. STSO Başkanı Eken alınan bu karardan dolayı esnafların olumsuz bir şekilde etkilendiğini ve artık dayanacak gücünün kalmadığını ifade ederek tüm esnafların rahatlatılması ve desteklenmesi kapsamında yetkililere çağrı yaptı. Özellikle daha önce alınan destek kredilerinin faizsiz olarak 6 ay ertelenmesi, SSK prim borçlarının ve ayrıca vergi borçlarının silinmesi ve nakdi destek verilmesi gibi isteklerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ilettiklerini ifade eden Eken, bu taleplerinin en kısa zamanda karşılık bulması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Eken, esnafın ve iş insanlarının bu kriz ortamında gereken destekleri alamama durumunda çok daha büyük problemlerin ortaya çıkabileceğini belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi