Eskişehir’de Vatandaşlar Duraklara Kendi Koltuklarını Getirdi
Tepebaşı ilçesinin Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Sınırboyu Sokak ve Beykoz Sokak üzerindeki otobüs durakları, oturma yerlerinin eksikliği sebebiyle özellikle yaşlıları zor durumda bırakıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen bu duraklarda, vatandaşlar kendi çözümlerini üretmeye başladı. Evlerinde kullanmadıkları koltukları duraklara taşıyan mahalle sakinleri, daha önce koydukları sandalyelerin çalınmasından sonra bu sefer üzerlerine ‘durak’ yazarak önlem aldı.
‘Durakta oturak yok, biz niye oy veriyoruz?’ diyen Yeşiltepe Mahallesi sakinleri, belediyeden bu konuda bir çözüm bekliyor. 75 yaşındaki Naile Dağlı, mahalledeki gençler ve yaşlılar için bir durak yapılmasının şart olduğunu ifade ediyor.
‘Çalınmasın diye koltuğun üzerine ‘durak’ yazdık.’ diyen Fatma Kocaoğlu ise, yaşlıların ve öğrencilerin yağmurda ve güneşte beklemek zorunda kalmaması için kapalı bir durak talep ediyor. Kocaoğlu, daha önce koydukları bir sandalyenin çalındığını belirterek, yeni çözümler aradıklarını dile getiriyor.
‘Koltukları sevabına buraya koymuşlar.’ diyen Mehmet Ali Toygar, mahalledeki yaşlıların çokluğuna dikkat çekerek, koltukların komşular tarafından toplandığını ve duraklara konulduğunu söylüyor. Toygar, en azından bir oturak yapılması gerektiğini vurguluyor.
Bahadır Turgut – Emir Erten
