Eskinin kahramanları oldular

Eskinin kahramanları oldular
11:00 - Ekim 11 2020 Pazar

Merkezde çalışanlar, pandemiden yaşlıların etkilenmemesi için Nisan ayından bu yana ailelerinden uzakta bir vardiya sistemi üzerinde çalışıyorlar. Kurum çalışanları 2 hafta kalır. 2 hafta sonunda vardiya yapılır. Yeni gelen personelin testleri olumsuz ise vardiyayı başlatabilirler.

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, huzurevinde yaşayan yaşlıların sağlığı için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Merkez dışından kimsenin merkeze girmesine izin vermediklerini belirten Özer, görevine ilaç, kargo, temel ihtiyaçlar ile başlayacak personelin bagajlarını bile iki saat dezenfekte edilmeden içeri almadıklarını belirtti.

Huzurevindeki personelin “sabit vardiya” sistemine göre 14 gün kurumda kalarak çalışmaya devam ettiğini anlatan Özer, “Salgınla ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarına benzer şekilde, İş Kanunu gereği ailelerinden uzak büyük bir özveri çalışma saatleri uygulanmakta, Vardiyaya başlayacak personele her 14 günde bir burun boğaz yöntemi ile PCR testi yapılmaktadır. Covid-19 testi sonuçları açıklanmadan göreve başlayamazlar Göreve başlayacak her personel önce dezenfekte edilir.Odaları her gün dezenfekte edilir.Odaları her gün dezenfekte edilir.Merkezdeki misafirler psikolojik yıpranmaya karşı motive edilir. müzik performansları ve hobileri.Ayrıca, işletmenin bahçesinde az sayıda insan sosyal mesafe kurallarına uygun yürüyor. zaman zaman izin verilir. Kurumdaki özel şahıslar ve çalışanlar yakınları ile görüntülü sohbet ederek özlemlerini gideriyorlar “dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi