Eski Sivas Milletvekili Tahsin Irmak vefat etti

Eski Sivas Milletvekili Tahsin Irmak vefat etti
02:10 - Mart 19 2019 Salı

Sivas halkının tanıdığı ve sevdiği isimlerden Tahsin Irmak’ın vefat haberi Sivas’ta üzüntüyle karşılandı. Bir dönem Sivas Milletvekilliği yapmış olan ünlü ismin vefat haberi yakınları ve Sivas halkını üzüntüye boğdu.

Doğruyol Partisinden 20.dönem Sivas Milletvekilliği yapan Tahsin Irmak’ın cenazesi 19 Mart 2019 Salı günü öğle namazını müteakip Ankara’da Bilkent Ahmet Hamdi Akseki Camiinde cenaze namazı kılınacak. Cenaze namazı sonrası cenaze Gölbaşı mezarlığında defnedilecek.

Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Tahsin Irmak’ın Hayatı

1955 yılında Sivas Sipahikoyağı Köyünde doğmuştur. Baba adı Ebubekir, anne adı Fatma’dır. Adana’da Mühendislik Yüksekokulu Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Mesleği Makina Mühendisliği olan Tahsin ırmak, siyasetçi, milletvekili olarak da vazife yapmıştır.

Çalışma hayatında Karayolları Genel Müdürlüğü 16. Bölge Müdürlüğü Şantiye Şefi, Kontrol Şefi ve Başmühendisi, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sivas 5. Bölge Müdürü olarak görev yaptı.

Tahsin Irmak, siyasi hayatında da 1995 genel seçimlerinde DYP’den XX. Dönem (24.12.1995 – 18.04.1999) Sivas Milletvekili seçilerek TBMM’de Sivas’ı temsil etmiştir. Irmak evli olup 2 çocuk babasıdır.