Eski sevgilisi tarafından ‘ölmek istemiyorum’ tarafından ateşe verilen kadın

Eski sevgilisi tarafından ‘ölmek istemiyorum’ tarafından ateşe verilen kadın
15:00 - Aralık 16 2020 Çarşamba

Geçen ay Kepez ilçesinde meydana gelen olayda, 42 yaşındaki AHY’nin arkadaşı OT (27) ile eski sevgilisi FY’nin (28) arabasını yaktığı ve kaçtığı iddia edildi. FY’nin şikayeti ile gözaltına alınan iki zanlı, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Başsavcılığın “Nitelikli mala kasten zarar verme” suçundan 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle açtığı davada AHY, FY’nin eski sevgilisi olduğunu, yaktığı aracın parayla satın alındığını belirtti. verdi, ancak hasarı telafi etmeye hazırdı. Sanıklardan OT, olayı AHY’nin baskısı altında yaptığını açıklayarak, “Eylemimden pişmanım. Hasarı kapatmak istiyorum. FY, “Yargıç Bey, yalvarırım bu adamı bırakma. Bu adam çıkarsa beni öldürür. Can güvenliğim yok” dedi FY, eski sevgilisi ve suç ortağının gözaltında kalmasını istedi.

Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunda 70 bin TL olarak belirlenen araçta meydana gelen hasarın iki sanık tarafından eşit olarak karşılanmasına karar vererek AHY ve OT’yi serbest bıraktı.

Kararın ardından FY eski kız arkadaşını 3 ay uzaklaştırdı. İddiaya göre AHY, uzaklaştırma kararından bir gün sonra FY’nin çalıştığı işyerine gelerek meslektaşlarına ‘Beni ara’ diyerek ayrıldı. Durumu öğrenen FY, korkarak iş çıkışı polis merkezine gelerek şikayette bulundu. Gazetecilere konuşan FY, 2014 yılında işyerinde AHY ile tanıştığını ve ilk başta duygusal bir ilişki yaşadıklarını söyledi. FY, AHY’nin takıntılı kişiliği nedeniyle ayrılmaya karar verdiğini ancak tehditler nedeniyle barışmak zorunda kaldığını söyledi.

“Kafamı duvarlara vur”

AHY’nin son 3 yıldır birini hayatına aldığı için onu daha çok rahatsız etmeye başladığını iddia eden FY, “Evimden işyerine kadar takip edilmeye takıntılıydım. Hayatım sürekli polis karakollarında geçiyor. Psikolojik şiddete maruz kalıyorum. Daha önce fiziksel şiddete maruz kaldım. Kafamı duvarlara vurdu, beni odaya kilitledi, silah çekti. Bana istemediğim şeyleri yaptırdı ”dedi.

“Bana hakkı yok”

Son olarak FY, arabasının eski erkek arkadaşı ve kışkırttığı bir kişi tarafından ateşe verildiğini iddia etti. Kendi arabasıyla geri döndü ve erkek arkadaşımın arabasını kullanılmaz hale getirdi. Aracım 8 Kasım’da ateşe verildi. Polis, insanları aradı ve buldu. Suçlarını kabul ettiler. 9 Aralık’ta mahkememiz vardı, yaptırdığı kişinin zihinsel engelli olduğunu bilmiyordum ve mahkemede onu öğrendim. Bunu bu kişinin tehdidi altında yaptığını söyleyerek beni ailemle tehdit etti, ‘silah zoruyla’ ben milletvekiliyim ‘ve ben de yapmak zorundaydım’ dedi. Kabul etti, ‘Ben yaptım’ dedi. Ancak aracımı kendisinin satın aldığını iddia etti. Ancak benim üzerimde hiçbir hakkı yok. Aracımı kendim satın aldım. “

“İspatlamaya çalışırken benim hakkımda da uzaklaştırma kararı verildi”

Karşı tarafa verilen askıya almanın yanı sıra kendisinin de suçlu olduğunu belirten FY, “Maalesef devlete karşı da suçlu bulundum. Çünkü uzaklaştırma kararını alabilmem ve beni rahatsız ettiğini ispat edebilmem için kanıt istendi. Fotoğrafını çekmeye çalışırken özel hayatını ihlal ettiğimden şikayet etti. Telefonum hala inceleniyor. Beni 3 ay uzaklaştırdı. Her zaman hata yapar, beni takip eder, ama ben her zaman suçlu duruma düşüyorum ”

“Tehdit mektupları aldım”

FY, mahkemenin aldığı kararla ilgili olarak, “Aracımı ateşe verdiğini itiraf etti ancak serbest bırakıldı. Adaletin yerine getirildiğine kesinlikle inanmıyorum. Bir ay içeride yattıktan sonra serbest bırakıldı. Ancak daha önceki aşamalar da var. Bu sadece kundaklama değil; Benim özel hayatım da ihlal edildi, eve tecavüz oldu, defalarca silahla ateş etti, erkek arkadaşımı ve ailemi tehdit etti. Son 3 aydır askıya almaya karar verdim. Dün işyerimi ziyaret etti ve beni sordu. Ben gelmeden yarım saat önce geldi. Beni ara dedi … Bu adamla zaten davalarımız var. Onunla düşmanlığımız var, ancak yine de işyerime gelip beni isteyebilir ve onu aramamı bekleyebilir. Bu adamdan daha önce tehdit mektupları aldım. Korunan bir insan olduğunu ve ne yaparsam yapayım ona hiçbir şey olmayacağını söylüyor. Seni son kez terk edeceğim, çok fazla çığlık yükselecek. Pek çok ölüm olacak, oturup izleyecek ”,“ Sana karşı hala bir zayıflığı varken kendini affet ”dedi bu kişiden.

“Ailem ve kendim için çok korkuyorum”

Can güvenliğinin olmadığını belirten FY, “Ailem ve kendim için çok korkuyorum. Eyaletin yasağı talep etmesini istiyorum. Karakola geldim ve onu ihbar edeceğim. Nişanlı olduğunu öğrendim ve o kadınla ilgili endişelerim de var. Çünkü o da bir kadın ”.

“İtiraz kabul edildikten sonra tekrar tutuklanacak”

Bugün yapılan duruşmada AHY, FYFY’nin avukatı Mehmet Çalık’a işlediği ‘ev dokunulmazlığı’ ve ‘silahlı saldırı’ suçlarından 3 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı, “Bugün adalet bir kez daha ortaya çıktı. Saldırgan ev cezasızlığı ve silahlı saldırı nedeniyle yarım yıl. Gerektiğinde adil yargılanarak hapis cezasına çarptırıldı.Ancak, araba yakma olayından dolayı serbest bırakılması bizi zorlaştırdı. Koruma kararına rağmen yine de müvekkilimizi rahatsız ediyor. İlgili makamlar. Temyiz kabul edildikten sonra tekrar tutuklanacak. Sanık hala tehlikede. Savcı da otomobilin yanması olayıyla ilgili tahliyeye itiraz etti. Adalete güveniyoruz, savcılar, hakimler ”dedi.

Duruşmada sanığın FY’yi kışkırtmaya çalıştığını belirten Çalık, “Bu durmayacak. Kendi davranışları normal değil. Bugün aldığı 3 buçuk yıl 2 yıl önce işlediği suçtu. Suçları devam ediyor. Daha önce konut dokunulmazlığının ihlali, silahlı saldırı, arabanın kırılması. Bir dava vardı. Şimdi araba yanıyor. Daha korkunç ne olabilir? “diye konuştu.

Suat Metin – Gazi Taş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi