Eski Korgeneral Metin İyidil’in de aralarında bulunduğu 3 generalin cezası açıklandı

Eski Korgeneral Metin İyidil’in de aralarında bulunduğu 3 generalin cezası açıklandı
19:00 - Aralık 8 2020 Salı

15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Komutanı olan eski Korgeneral Metin İyidil; Hakkındaki kararların Yargıtay tarafından tersine çevrilmesine karar verildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin açtığı davaya tutuklu sanık İyidil, tutuklu sanık Barutçu ve parti avukatları katıldı. Tutuklanan diğer sanık Koçyiğit, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile iletişime geçti. Davanın bugünkü duruşmasında tanıklar dinlendi. Tanığın duruşmasının ardından söz hakkı verilen duruşma savcısı esasa ilişkin görüşünü açıkladı.

Savcı, görüşüne göre sanıkların darbe girişimine fiilen katılmadıklarını ancak yüksek rütbeleri ve konumlarına rağmen darbe girişimini önlemek için herhangi bir işlem yapmadıklarını belirtti. Savcı, her üç sanığın da “anayasal düzeni bozma girişimlerine yardım ettiği” gerekçesiyle 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savcının mütalaasına karşı ifadeleri istenen sanık ve avukatları, savunmalarını hazırlamak için ek süre talep ettiler. Mahkeme heyeti, ara kararını açıkladıktan sonra tutuklu sanıklar İyidil ve Koçyiğit’in tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 5 Ocak 2021’e erteledi.

Abdullah Sarıca

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi