Eski koca şu şekilde tehdit etti: ‘Şikayet edersen seni öldürür, polisi arar ve cenazeyi alırım’

Eski koca şu şekilde tehdit etti: ‘Şikayet edersen seni öldürür, polisi arar ve cenazeyi alırım’
11:00 - Aralık 18 2020 Cuma

Olay, önceki gün saat 13.00 sıralarında Kağıthane Gürsel Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Behiye Polat, yaklaşık 3 yıl önce madde ve alkol bağımlısı olan 40 yaşındaki Tuna Y. adlı kocasından şiddet nedeniyle boşandı. Bu dönemde defalarca cezaevine girip çıkan Y., eski eşinin yaşadığı eve gelerek onu rahatsız etmeye başladı. Bunun üzerine Polat, savcılığa şikayette bulundu ve eski karısı uzaklaştırıldı. Evin etrafındaki kömür ocağında, bazen de kapının önünde saklanan Tuna Y., zaman zaman eve girerek hem Polat’ı hem de 2 çocuğunu defalarca darp etti. Gözaltına alınan ancak adli makamlarca serbest bırakılan kişi, her defasında uzaklaştırma kararını ihlal ederek Polat ve çocuklarını rahatsız etmeye devam etti.

Polis, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan arabasının camını kırdı

Bir süre önce cezaevinden çıkan Tuna Y., Polat’ın yaşadığı evin önüne gelerek girmek istedi. Ancak Polat kapıyı açmadı ve Tuna.Y. Bunun üzerine gizli kargocunun Polat’ın evine geldiğini görünce, kuryenin arkasına saklanarak kapıda saklanmaya başladı. O sırada camdan teslimatı gören Polat’ın kapıyı açmasının ardından kapıya giren Y., eski eşi Polat ve 2 çocuğunu darp etti. Polat dövülme sonucu 2 çocuğuyla evden ayrıldı. O sırada polis ekiplerini aradı ve kendisini götürmeye karar veren eski eşinin eve girdiğini ve kapıyı açmadığını bildirdi.

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kişiyi evden çıkardılar. Ancak kişi aniden saldırganlaştı ve polis ekiplerine direnmeye başladı. Tuna Y. güçlükle gözaltına alınmaya çalışırken, polis başını fırlatarak arabasının camını patlattı. Kişi daha sonra olay yerine sevk edilen başka bir polis arabası ile gözaltına alındı ve karakola götürüldü. “Kamu malına zarar verme”, “görevli memura direnme” ve “uzaklaştırma kararına aykırı hareket etme” suçlarından adli kovuşturması polis nezdinde yürütülen Tuna Y, yargılandığı mahkemece yargı denetimi şartıyla serbest bırakıldı. alındı.

“Şikayet edersen seni öldürür, polisi arar, cenazeni alırım”

Karara neredeyse isyan eden Behiye Polat, “Bu kişiyi boşadım ve festivalden önce cezaevinden çıktım. Hapisten her çıktığında gelip bizi rahatsız ediyor. Eve gelip çocuklarımla bir gece geçirmemi söyleyerek iyi niyetimi kötüye kullanıyor. Bu kişinin kalacak yeri yok ve ailesi onunla birlikte gitmiyor. O bir uyuşturucu bağımlısı, bana vurdu, çenemi kırdı, hala şişliğim var, ama şikayet edemedim. Kişi, ‘Şikayet edersen seni öldürürüm, polisi ararsan cenazen gelir’ dedi. Ben çocukları öldüreceğim, seni öldüreceğim ‘diyor. Bugün kargo alt kata geldi ve o sırada kapının içine gizlenmişti. Onu pencereden de göremedik ve teslimatçı cama çarptığında kapıyı açtım. Sonra zorla daldı. Bu sefer komşuya gittim ve polisi aradım. Evde duş aldı ve giysilerini makineye fırlattı. Daha sonra evi kilitledi, polis geldi, kapıyı açtı ve aldı. Polise direndi ve ‘kapıyı açmayacağım’ dedi. Sonra polisler arabayı yüklemeye çalışırken cama yöneldi. Cam kırılır kırılmaz polis kaçabilsin diye bir sonraki binaya girdim. Polisleri tutmak zordu. Bu kişi, kaçamadım. “Nasıl hayatta kalacağımı bilmiyorum” dedi.

“Bu kişiden kurtulamayız”

Polat, “Valilikten 2 çocuğum için yardım alıyordum, birini kestiler. Ben sadece bin lirayla geçimini sağlamaya çalışıyorum. Kira borçlarım var, iki çocuğum var ve kimse yok. İş bulamadım, çalışamıyorum. Çocuklar geleceğin yeneceğinden korkuyor. Ailem de öldü, çocukları bırakacak kimsem yok. Annesi kliniğe koysa da, ne yaparsa yapsın, bu kişiyi istemiyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı buradan aramak istiyorum. Bana maddi ve manevi yardım etsinler. Çocuklarımı yurda vermeyi düşünüyorum, bu yüzden CİMER’e yazdım. Bu kişiden kurtulmak için devlet yurduna gideceğim. Kağıthane İlçe Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü de bizden çekildi. Bana git ve çalış diyorlar. Biri 7, diğeri 12 yaşında, evden çıkamıyorum ve iş bulamıyorum. Ayrıca 4 ay önce korona virüsü kaptık ve hastaneye gittik. “Maddi ve manevi çöküş içindeyim.”

“Kardeşim ona bağırıyor, sinirleniyor ve düzgün oturmadığı için ona vuruyor”

Batuhan ve kardeşi Atakan Polat, “Babam geliyor, savaşıyor ve bizi dövüyor. Şiddet kullanıyor. Masada kahvaltı ederken ağabeyim ona bağırıyor, sinirleniyor ve düzgün oturmadığı için ona vuruyor. Boğazına yemek koyuyor, bizi dövüyor, onu istemiyoruz ”dedi.

Doğan Can Cesur – Ömer Faruk Yıldız

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi