Esenyurt’ta Polis Operasyonu Sırasında Çıkan Silahlı Çatışmada Üç Kişi Ağır Yaralandı
İstanbul Esenyurt’ta dün gece geç saatlerde gerçekleşen olayda, polis ekipleri cinsel istismar iddiasıyla bir şüphelinin evine operasyon düzenledi. Olay, Yenikent Mahallesi 670. Sokak’taki bir apartmanın beşinci katında yaşandı. Şüpheli M.Ö., polisler eve girdiği anda ateş açtı ve olayda Asayiş Şube’den polis memuru N.Y. yaralandı.
Şüpheli Çocuğa ve Kendine Ateş Etti
Olay yerine sevk edilen özel harekat ve çevik kuvvet ekipleri, geniş güvenlik önlemleri alarak şüphelinin bulunduğu daireye girdi. İçeri giren polisler, şüpheli M.Ö.’nün önce evde bulunan 14 yaşındaki İ.S.Y. adlı çocuğa, sonra da kendisine ateş ettiğini tespit etti. Her iki yaralı ile birlikte polis memuru N.Y. hastaneye kaldırıldı, üçünün de durumu ciddiyetini koruyor.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Açıklama Yaptı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şüpheli M.Ö.’nün daha önce ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde kaydının bulunduğu, evde yapılan aramalarda ruhsatsız ve kurusıkı tabancaların ele geçirildiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve kamuoyuna gelişmelerin aktarılacağı ifade edildi.
Abdullah Altunbaş, Yağız Ekrem Çiftçi, Abdülsamet Duman – İstanbul
