Esenyurt’ta koronavirüsler virüs yaydı

Esenyurt’ta koronavirüsler virüs yaydı
10:00 - Ekim 27 2020 Salı

İstanbul’da hızla artan corona virüs vakaları ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uyarılarına rağmen, toplu taşıma araçlarında da aynı görüntüler tekrar ortaya çıktı. Maske takmayan minibüs sürücüleri ve sosyal mesafeyi hiçe sayan yolcular corona virüse davet edildi. Esenyurt minibüs hattında çekilen görüntülerde, sınırlı sayıda yolcu almak zorunda kalan minibüsler tıkandı. Buna asla bide maskesini takmayan veya çenesinin altına taşımayan dolmuş sürücüleri de eklendiğinde corona virüse davetiye neredeyse yapılmıştı. Yoğunluk nedeniyle minibüslerde zaman zaman anlaşmazlık yaşandığı görüldü. Bu tartışmalardan biri de kameralara yansıdı.

“Minibüslerde virüse yer yok”

Vatandaşlar ise teftiş eksikliğinden şikâyet etti ve zorunluluktan kurtulmak zorunda kaldığımız için kendilerini savundu. Minibüsten inen bir vatandaş, “Bazı minibüsler kurallara uyuyor, bazıları hiç uymuyor. Virüsten bildiğiniz bir yer yok. Maske var ama sosyal mesafeye hiç saygı duyulmuyor. Vatandaşlarımız çok duyarsız. . Bir yerde uygulama varsa cep telefonlarından onlara haber veriyorlar ve böyle kullanmayınız diyorlar, dolusu dezenfekte ettiler ama içinde su var. “Sürücü minibüste sigara içiyor ve maske bile takmıyor. “

Okula gitmek için zorunluluktan minibüse binmek zorunda kalan bir kız, “Minibüsler dolu. Bindiğim minibüste şoförde maske yoktu, insanlar 2-3 kez uyardı ama aldırmadı. Sadece bir minibüs şoförü değil, hepsi var. Her gün okula geliyorum ve minibüse binmem gerekiyor. Maalesef her gün bu çile çekiyorum. Bu konuda acil önlemler alınmasını istiyoruz ”dedi.

Erdal Can İçelli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi