Erzurum’da felaket kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Erzurum’da felaket kazası: 2 ölü, 3 yaralı
19:00 - Haziran 25 2020 Perşembe

Elde edilen bilgiye göre, kaza 15.30 civarında Erzurum-Tortum karayolunda meydana geldi. Tortum yönünden Erzurum yönüne giden Erzurum Valiliği’ne ait 25 LH 628 plakasının resmi aracı, karşı taraftan gelen 35 MNE 070 plakalı minibüsle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisi altında her iki araç da yola atıldı. Olay yerindeki vatandaşlar, resmi araçta yaralı sürücü Yusuf Fırat ve Murat Temiz’u görürken, araçta ani bir patlama meydana geldi ve yangın çıktı.

Araçta sıkışan Erzurum Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Dairesi İdari ve Mali İşler Müdürü Cihat Demir ve Fahri Kamacı olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araç kapılarını kırarak aracın içindeki insanları çıkardı. Kazada 35 MNE 070 plakalı minibüsün şoförü hafif yaralanırken, diğer yaralılar Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve Erzurum Şehir Hastanesi’ne alındı. Jandarma olayla ilgili bir soruşturma başlatırken, hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Erzurum Valisi Okay Memiş olay yerini ziyaret etti ve kaza hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kazaya tanık olan Süleyman Tekin, araçların şiddetle çarpıştığını belirterek, “Kaza önümde 30 metre meydana geldi. Hemen arabadan inip oraya koştum. Gittiğim anda araba patladı ve yangın çıktı. Yaralıları derhal tahliye ettik. Aracın önüne bir kişi takıldı. Muhtemelen orada öldü. İtfaiyeciler yangını söndürürken ölüleri ve yaralıları araçtan uzaklaştırdı. Çok para biriktirmek istedik, ama vermedi. ”

Sefa Tetikleyici

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi