Ermenistan, Gence şehrine füzeyle saldırdı: 9 ölü, 34 yaralı

Ermenistan, Gence şehrine füzeyle saldırdı: 9 ölü, 34 yaralı
16:12 - Ekim 11 2020 Pazar

Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri olan Gence’deki sivil yerleşim yerlerine Ermeni birlikleri insani ateşkesi ihlal ederek füze saldırısı düzenledi.

Evlerin bulunduğu alana düşen füzenin sonucunda evler ve araçlar büyük hasar alırken, bazı evler tamamen yıkıldı. Resmi kaynaklardan edinilen bilgilere göre saldırıda 9 kişi öldü, 34 kişi yaralandı.

Saldırıda eşini kaybeden Rahib Halilov, “İki oğlum var, ikisi de cephede savaşıyor. Biri Murov’da, diğeri Gedebey’de. Geceleri füze geldiği gibi beni aynadan fırlattı. Onun için hayatta kaldım. Gece saat ikiydi ve patlamanın gücüyle beni pencereden attı. Kayınbiraderim ağır yaralandı ve karım enkazda öldü. Karımı zorlukla enkazdan çıkardılar. Şarapnel kafasına vurdu ”dedi.

Halilov, bölgede sadece sivillerin yaşadığını belirterek, “Bazı komşularımız hayatını kaybetti. Bazıları hala enkaz altında. Kurtarma çalışmaları devam ediyor ”.

Saldırıda öldürülen ve yaralanan sivillerin olduğu belirtilirken, yetkililer tarafından enkaz altına gömülen vatandaşların kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.

Kamil Nadirli – İsmail Coşkun

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi