Ermenistan Başbakanı Paşinyan: ‘Yüzlerce Ermeni askeri kayıp’

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: ‘Yüzlerce Ermeni askeri kayıp’
14:00 - Kasım 16 2020 Pazartesi

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 9 Kasım’da imzalanan ve Dağlık Karabağ’da 44 günlük savaşı sona erdiren anlaşmanın ardından Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilmeye devam ediyor. Azerbaycan tarafından ağır yenilgiye uğratılan ve yapılan anlaşma sonrası eleştirilere hedef olan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arka arkaya açıklamalar yapıyor. Paşinyan, bugün düzenlediği basın toplantısında Karabağ’daki savaşta yüzlerce Ermeni askerinin kayıp olduğunu belirterek, “Umarız bir kısmının hayatta kalmasını umuyoruz. Dün, daha önce öldüğü bildirilen yaralı bir asker bulduk. Paşinyan, çatışmada hayatını kaybedenlerin cenazelerinin değişiminin tamamlanmasının ardından tutuklu değişimine başlanacağını, tüm cenazeler iade edildikten sonra Ermenistan’da bir günlük ulusal yas ilan edileceğini söyledi.

Ermenistan Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, çatışmalarda 2 bin 300’den fazla Ermeni askerinin öldürüldüğü belirtildi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan anlaşmaya göre, Dağlık Karabağ ve Laçin koridorundaki temas hattında 1.960 Rus barış gücü görevlisi yer alacak. Rusya, bölgeye bugüne kadar yaklaşık bin asker ve 1.168 askeri teçhizatın gönderildiğini açıkladı.

Dağlık Karabağ’daki Rus barış güçlerinin komutanı General Rustam Muradov dün, tarafların ateşkese bağlı kaldığını ve savaş bölgesindeki durumun istikrara kavuştuğunu söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi