Ermeni birlikleri kayıplarla geri çekildi

Ermeni birlikleri kayıplarla geri çekildi
10:00 - Ekim 22 2020 Perşembe

Hodjavend istikametinde bulunan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 155. Topçu Alayı askerleri arasında çok sayıda askerin yaralandığı bildirildi.

Azerbaycan, Ermenistan işgali altındaki topraklarını geri alma operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ağdere-Ağdam, Fuzuli-Cabrayil ve Zangilan-Güdeli yönündeki operasyonların 21 Ekim günü ve 22 Ekim sabahına doğru devam ettiği belirtildi.

Ermenistan ağır kayıplar vermeye devam ediyor

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun yürüttüğü operasyonlar sonucunda Gubadlı yönünde ağır kayıplar veren Ermeni birliklerinin önemli yüksekliklerden ve bazı mevkilerden çekilmek zorunda kaldığı ve çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin 155. Topçu Alayı askerleri arasında Hocavend yönünde. 543. Alayın savunma bölgesinde çıkan yangın sonucunda Ermenistan’a ait askerler arasında önemli kayıpların olduğu belirtildi. Çatışmalarda alay komutanı yaralanırken, yardımcısı, tabur komutanı Araik Hovakimyan ve yardımcıları ile birlik komutanlarının öldürüldüğü belirtildi.

Kamil Nadirli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi