Erdoğan’ı destekleyen sansür hesapları

Erdoğan’ı destekleyen sansür hesapları
07:00 - Haziran 13 2020 Cumartesi

Bugüne kadar FETÖ, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütleri için propaganda yapmayan Twitter, AK Parti’nin politikalarını destekleyen 7.340 hesaba tepki verdi. Twitter tarafından yapılan açıklamada, bu hesapların AK Parti’yi desteklediği ve tweet’lerde CHP ve HDP’yi eleştirdiği ifade edildi. 9 Haziran 2008 ve 18 Ocak 2020 tarihleri arasında sahte hesaplar kurulduğunu ve aktif oldukları sırada toplam 36 milyon 948 bin 524 tweet yayınladıklarını ifade eden “Tweetler, HDP’yi terörizm ve sosyal medya hileleriyle suçladı. Tweetler ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gücü güçlendiren 2017 anayasal referandumunu da destekledi. ”

TERÖR DESTEKÇİLERİ DOKUNMADI

Twitter’ın CHP, HDP ve IYI Partisi gibi birçok partinin gençlik yapılanmasının hesaplarından biri olan AK Parti’yi eleştiren hissedarlarla ilgili herhangi bir adım atmamış olması, çifte standart ortaya koydu. Twitter, Gezi Parkı, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişiminde FETO üyeleri, yüzlerce sahte hesaptan açılan sahte ses kayıtlarını, bilgi ve belgeleri paylaşmak için yüzlerce mahkeme emrine rağmen yanıt vermedi. Son olarak, yeni bir tür coronavirüs pandemisi olduğu için en çok güvenlik hizmetleri tarafından tespit edilen Feton kaynaklı 11 bin hesap yatıp Türkiye’ye karşı yanlış bilgi paylaşımı ve provokasyon yaptığı belirlenmiştir. Twitter yönetimi bu hesaplar hakkında hareket etmedi.

PKK VE FETÖ’YE KADAR KOL KANATI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’ın desteğini düşüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada, Türkiye’de “sahte” hesaplarını açıkladığı ve iddianın bu hesabın tek bir merkezinden yönetildiğinin gerçekçi olmadığı bildirildi. Altun, “Bu ceberut yaklaşımı bir kez daha Twitter’ın tüm kullanıcılara ve oyunculara çamur atmaktan çekinmeyen ideolojik bir siyah propaganda makinesine dönüştüğünü gösterdi. Twitter ve siyah propaganda faaliyetlerine meydan okuma, PKK’nın Türkiye’ye düşmanca uzanan kanat yapısının ve Feton Türk siyasetini tasarlama talebinin açıkça görüldüğü “dedi.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi