Erdoğan: ’30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ebedi vatanımız olduğu bir kez daha ilan edildi’

Erdoğan: ’30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ebedi vatanımız olduğu bir kez daha ilan edildi’
22:00 - Ağustos 29 2020 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Erdoğan, “Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kardeşlerimizle birlikte Büyük Zaferin 98. yıldönümünü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarımı gönülden kutluyorum. 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da başlayan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos’ta Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaştı. 30 Ağustos zaferi ile bu toprakların ebedi vatanımız olduğu bir kez daha tüm dünyaya ilan edildi. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin doğuşunun, yükselişinin ve tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır ”.

“Ülkemizi Doğu Akdeniz’den dışlamaya çalışanlarla bir asır önce ülkemizi istila etmeye teşebbüs edenlerin aynı içerdekiler olması elbette bir tesadüf değil.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin mesajının bugün bağımsızlık ve gelecek mücadelesinin devam ettiğini açıkladı. Erdoğan, “Ülkemizi Doğu Akdeniz’den dışlamaya çalışanlar ile bir asır önce ülkemizi işgal etmeye kalkışanların aynı isyancılar olması elbette bir tesadüf değil. Nasıl ki milletimiz yoksulluğa ve imkansızlığa rağmen kurtuluş mücadelesini zafere taşıdığı gibi, bugün de Mavi Vatan’daki Sevr heyecan ve hamlelerini boşa çıkarmaktan asla çekinmeyecektir.

İrade gücümüzden ve zafere sarsılmaz inancımızdan kimse şüphelenmemelidir. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yoldaşlarını şükranla anıyorum. Bin yıldır bu vatanı korumak için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu yaşamlar diliyorum ”dedi.

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi