Ercüment Ovalı sessizliğini İHA’ya bıraktı

Ercüment Ovalı sessizliğini İHA’ya bıraktı
17:00 - Temmuz 27 2020 Pazartesi

Dünyada yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan yeni bir tür korona virüsünde Türkiye’nin çalışma aşısı yapanlardan biri olduğu Acıbadem Labcell Hücre Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Ercüment Ovalı tüm sosyal medyayı kapatarak sessiz kaldı hesapları.

Ercüment Ovalı, ilk olarak corona virüsü aşısının 23 Nisan’da hazır olacağını duyurdu. “Son 1 aydır gece gündüz çalışan kahramanlarıma 6 proje, 4 ürün ve 3 makale teşekkür ediyorum.” 23 Nisan’da sosyal medya hesabı. Sevgili ülkem şimdi Covid-19’a karşı aşı geliştirebilecek birkaç ülke arasında ”.

Ercüment Ovalı’nın bu sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tepkisini çekti. Bu gelişmelerden sonra bir süre sosyal medyanın gündeminde olan Ovalı, 15 Haziran’daki sosyal medya hesabından “Sevgili dostlar. Sosyal medyayı sadece sizi bilgilendirmek için kullanıyorum. Bir sonraki gelişime kadar bu gece tweet’imi tekrar kapatacağım. Görüşürüz. Saygılarımla. ”

Ercüment Ovalı, bu açıklamaların ardından günler sonra İhlas Haber Ajansı’na (İHA) sessizliğini kırdı. Profesör İHA muhabiri telefonla ulaştı. Dr. Ovalı, “2 milyon doz aşı ürettik. Testler devam ediyor. Türkiye’de yapılan hayvan testlerinde başarı ile tamamlandı. 22 Haziran’da son aşamada hayvan testleri için hayvanlara çalışacağım, ancak bir 10 Ağustos’ta gelecek deneysel hayvanlar Genetiği değiştirilmiş korona virüsü ile enfekte olabilen fareler gelecek, 1 ay boyunca testler yapacağız.Aşılama için Şubat hedefini tekrarlayan Ovalı, sonunda aşı çalışmalarını tamamlayacaklarını söyledi. Şubat.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi