Enkazdan 10 saat sonra çıkarılan Günay: ‘Kurtulacağıma inandım’

Enkazdan 10 saat sonra çıkarılan Günay: ‘Kurtulacağıma inandım’
15:00 - Kasım 10 2020 Salı

15 yaşındaki Günay Özışık, 2 yıl önce taşındıkları Bayraklı ilçesine bağlı Manavkuyu Mahallesi’ndeki 7 katlı Doğanlar Apartmanı’nın 4. katında depreme yakalandı. Kuzeni Ahmet Özışık’la birlikteyken depreme yakalanan Günay, depremden 10 saat sonra ekipler tarafından enkazdan kurtarıldı. Durumunun düzeldiğini öğrenen Günay, deprem anında hissettiğini ve iyileşeceğine dair umudunu hiçbir zaman kaybetmediğini söyledi. Günay Özışık’ın annesi Olcan Özışık, oğlunun doğum tarihinin şu anda 30 Ekim olduğunu söyledi. Günay Özışık’ın Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde geçirdiği 6 günün ardından aynı hastanenin Nöroloji Bölümü’nde tedavisi devam ediyor.

“Bir süre sonra bacaklarımı hissetmeyi bıraktım”

Depremde yaşadıklarını anlatan Günay Özışık, babası ve amcasının evin klimalarından konumlarını anladıklarını söyledi. Özışık, “Deprem sırasında kuzenim yanımızdaydı ve birden her yer sarsılmaya başladı. Depremin durduğunu ve kapıya doğru koşarken binanın birden çöktüğünü düşündük. Üçgen içinde olduğumu fark ettim. Aşağı sürüklendim. biraz daha ileride kafamda kapı çerçeveleri ve dolaplar vardı.Üzerinde duvar vardı, bacaklarıma kadar geliyordu.Bir süre sonra bacaklarımı hissetmemeye başladım.O sırada kuzenimin sesini de duyabiliyordum ama o telefondaydı ve amcamı aradı. Babam ve amcam bize telefonla ulaştı. Ev planından ve klimalardan nerede olduğumuzu anladılar. Burada olduğumuzu ve bizi bu şekilde bulduklarını söylediler. “

“Her zaman kurtulacağımı düşündüm”

Enkaz altında kurtarılacağına dair umudunu hiç kaybetmediğini söyleyen Günay, çektiği videodan da bahsetti. Günay, “Enkazın altında çektiğim bir video vardı. Her zaman kurtarılacağımı düşünüyordum. Telefonda amcamla görüştüğümde kurtarılacağıma olan inancım çoktan arttı. Videonun ben olduğunu düşündüm. çekim haberlerde olacaktı. Ama keşke haberlerde olmasaydım, “

“Artık daha kaliteli bir yaşam planım var”

Hastaneye ilk geldiğinde durumunun çok kötü olduğunu ancak yavaş yavaş iyileşmeye başladığını söyleyen Günay, hastaneden ayrıldığında daha kaliteli bir yaşam planına sahip olduğunu vurguladı. Günay Özışık, “Hastaneye ilk getirildiğimde durumum çok kötüydü, hayati riskim vardı. Tabanlarım çok uyuştu, geceleri uyuyamadım. Şimdi biraz daha iyiyim. beni rahatsız ediyor ama daha iyiyim. Bence çok güçlü. Hepimiz onlarla aynı şeyleri yaşadık. Bu açıklanamaz bir durum. Şimdi daha kaliteli yaşamak için bir planım var “dedi.

Günay’ın doğum günü artık 30 Ekim

Enkazdan çıkarıldığında oğlunun yeniden doğduğunu söyleyen annesi Olcan Özışık, “Günay’ın doğum tarihi şu anda 30 Ekim” dedi. Anne Özışık, “Günay yoğun bakım dışında. Tedavisi 2 gündür koğuşta devam ediyor. Tanrıya şükür bütün değerleri iyileşiyor. Bacaklarının iyileşmesi biraz zaman alacak. Fizik tedavi başladı, 2 gün fizik tedavi görüyorum. Umarım daha da iyi olur. Günay’ın doğum günü şu an 30. Ekim şimdi aile olarak görüyoruz.Yine doğduğu gün, 30 Ekim, Günay. Tanrıya şükür, onu dışarı çıkardı. Allah tüm depremzedelere şifa versin, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.Keşke enkazdan kurtulabilsinler.

Ali İhsan Çiftçi

ALAKALI HABERLER

Depremden 10 saat sonra enkaz altında kurtarılan Günay’ın görüntüleri ortaya çıktı

ALAKALI HABERLER

Bakan Koca: ‘Genç dostumuz Günay ve Ahmet Amca’dan müjde aldık’

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi