Enkaz altında Nerrin Erakman’dan acı haber

Enkaz altında Nerrin Erakman’dan acı haber
21:00 - Kasım 3 2020 Salı

İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem birçok ilde güçlü bir şekilde hissedildi. Bayraklı ilçesi Manavkuyu İlçesi başta olmak üzere depremin şiddeti yıkılan binaları ortaya çıkardı. Barış Sitesi’nin birinci katında yaşayan Nerrin Erakman, şiddetli depremin moloza dönüştüğü binanın altında kaldı. Başlatılan arama kurtarma çalışmalarının 101. saatinde enkazdaki son kişi olan Erakman’dan acı haber geldi. 58 yaşındaki Erakman’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Bu arada Erakman’ı kurtarma çalışmaları kapsamında 7 katlı binanın üst 4 katı ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkılarak arama kurtarma çalışmalarına hız verildi. Erakman’ın cansız bedeninin uzanmasıyla Barış Sitesi’ndeki arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Enkaz alanından dönen 9 kişinin cenazesi sahadan çıkarılırken, 3 kişi canlı olarak kurtarıldı. Sitenin 4 bloğunun tamamının kontrollü bir şekilde yıkılacağı ve sonrasında enkaz kaldırma çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

Öte yandan, Erakman’ın cenazesinin Manisa’nın Kula ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Hasan Yiğen – Önder Aydın – Suat Metin – Burak Yalman

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi