Enerji dağıtım sektörünün teknik personel ihtiyacı gideriliyor

Enerji dağıtım sektörünün teknik personel ihtiyacı gideriliyor
12:39 - Aralık 26 2020 Cumartesi

Enerji dağıtım sektörüne kalifiye personel yetiştirmek için ülke genelinde başlatılan ‘Enerjinin Yıldızları Projesi’ kapsamında mezun olan beş öğrenci sektöre adım attı.

Geçtiğimiz yıllarda Enerji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve özel sektörün birlikte başlattığı ‘Enerjinin Yıldızları Projesi’ ile elektrik dağıtım alanında ihtiyaç duyulan kalifiye ve uzman teknik personel ihtiyacının giderilmesi hedeflenmişti. Bu kapsamda pilot il olarak seçilen İstanbul, Sivas ve Antalya’da belirlenen meslek liselerinde yüksek gerilim sistemleri bölümü açılmıştı. Sivas’ta bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde de açılan bu bölümden mezun olan beş başarılı öğrenci proje kapsamında ÇEDAŞ’ta göreve başladı. Projeden oldukça memnu olan sektör temsilcileri ve bakanlık yetkilileri enerji dağıtım alanında ihtiyaç duyulan teknik personel ihtiyacını bu şekilde gidereceklerini belirtti.

Sivaslı beş öğrenci liseden mezun olduktan hemen sonra ÇEDAŞ’ta işe başlamaları ve uzmanlık alanları ile ilgili bir pozisyonda çalıştıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi