En Çok Kullanılan Emojiler 2021 Yılında da Açıklandı

En Çok Kullanılan Emojiler 2021 Yılında da Açıklandı
11:38 - Aralık 5 2021 Pazar

En çok kullanılan emojiler 2021 yılında da ciddi bir değişikliğe uğramadı. Bazı emojiler geçmişte olduğu gibi halen sıklıkla kullanılıyor.

İletişim, sosyalleşmenin bir adımı olarak görülüyor. İnsanlar birbirleriyle iletişim kurarak kendilerini daha iyi hissediyor, daha mutlu olabiliyor. İlk insanlar yazıyla iletişim kursa da sonrasında sözlü iletişim geliştirilmeye başladı. Günümüzde dijital ortamda yazılı iletişim yaygın bir şekilde tercih ediliyor. Bir kişi kendini daha iyi ifade etmek için ise emojileri kullanıyor.

En Çok Kullanılan Emojiler Duyuruldu

En çok kullanılan emojilerden söz etmeden önce en az kullanılan emojilerden bahsetmek istiyoruz. The Unicode Consortium tarafından yapılan araştırmaya göre 2021 yılı içerisinde en az kullanılan emojiler arasında bayrak emojileri yer alıyor. Bu yılın en çok kullanılan 100 emojisinin genel emoji kullanımının %82’sini oluşturduğu açıklanıyor. Bu yıl en çok kullanılan emoji gülmekten gözünden yaş gelen yüz emojisi oldu. Genel emoji kullanımının %5’ini oluşturan bu emoji, büyük bir kullanıma sahip. Hayatı yaşarken zaman zaman eğlenmek ve gülmek de gerekiyor. Stresli bir süreç sonrasında insanlar gülerek eğlenmeyi tercih ediyor ve üzerindeki stresi atmaya çalışıyor.

En Çok Kullanılan Emojiler

En çok kullanılan emojiler arasında yer alan ikinci emoji kalp emojisi olarak karşımıza çıkmış durumda. Özellikle geçtiğimiz yıl koronavirüs pandemisi sonrasında yaşanan bazı olaylar insanların kalp emojisindeki kullanımını arttırmaya yol açan bir durum olmuş olabilir. Salgın sonrasında kalp emojisinin kullanımının üst sıralarda yer alması ne kadar çok kullanıldığını gösteren bir durum. Dünya çapında en çok kullanılan üçüncü emojiyi incelediğimizde gülmekten yerde yuvarlanma emojisi karşımıza çıkıyor. Bu da insanların eğlenme ihtiyacının olduğunu gösteren bir diğer emoji. Dördüncü emoji başparmak havada emojisi iken beşinci emoji yüksek sesle ağlayan yüz emojisi oldu.

En çok kullanılan emojilerin bulunduğu listede altıncı sırada katlanmış eller yer alırken yedinci sırada öpücük gönderen yüz bulunuyor. Sekizinci sırada kalpli gülümseyen yüz emojisi dikkatleri üzerine çekiyor. Dokuzuncu sırada kalp gözlü gülümseme yer alırken onuncu sırada gülümseyen bir yüz karşımıza çıkıyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi