Emre Belözoğlu: ‘Öğretmenimize ve ekibimize güveniyoruz’

Emre Belözoğlu: ‘Öğretmenimize ve ekibimize güveniyoruz’
20:00 - Aralık 15 2020 Salı

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, Fenerbahçe TV’de yayınlanan “Gündem Özel” programında açıklamalarda bulundu. Cumartesi günü üzücü bir sonuç aldıklarını belirten Belözoğlu, “Kadıköy’ün kendi gerçekleri var. Fenerbahçe’nin kendi iç saha prensipleri var. Açıkçası bizim kendi evimizde 3 mağlubiyet almamız pek olası değil. Onları istiyorum. Ne kadar üzüldüğümüzü biliyoruz Bu anlamda maçtan sonraki son 3 gün içinde ne yaptığımızı, neler konuştuğumuzu, futbol takımımızla neler paylaştığımızı açıklamamız gerektiğine inandık.

Topluluğumuz bunu bilmeli; Ali Koç liderliğindeki Fenerbahçe Spor Kulübü, profesyonelleri, mentoru, spor direktörü, futbolcusu ile panik havamız yok. Fenerbahçe’nin harika olduğu konusunda her zaman bir beklenti var ama panik havası varmış gibi sunulmasından da çok rahatsızım. Ben neredeysem, başkanımızın olduğu yerde panik havası olmayacak ve sonuna kadar böyle devam edecek. Ancak söylememiz gereken gerçekler var. Bugün sezon boyunca mutlaka Fenerbahçe’ye gönül vermiş camiamız ve tüm hayranlarımızla paylaşmamız gereken durumlar olacaktır. Bunu geçmişte söylemiştim; Elbette kayıplarımız olacak, her şey yolunda gidecek, kazanılan maçlardan sonra bu sözleri tekrarlıyoruz, kötü günler olacak, skorların bizi birleştireceği, bizi ayıracağı zamanlarda yaşayacağımızı söyledim. İşte o zaman devreye girmemiz gerekiyor.

Topluluğumuzun da bu anlamda bize destek olması gerektiğini belirttim. Umarım söylediklerimi herkes hatırlar. Panik havası gerektirecek bir sonuçla karşı karşıya değiliz. Bu anlamda toplumumuzu ayakta tutmak için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bundan kimse şüphe etmemeli. Başkanımız ben ve Erol Hoca liderliğinde kurulan bu yapı içerisinde bu paniğe izin vermeyeceğiz.

Skorlar geldiğinde, umarım ne söylediğimizi hatırlayacağız. Bu 3 günlük dönemde ne yaptık? Hayranlarımızın bir ses duyması gerekiyor, biz de konuşmalıyız. Ekibimize ve öğretmenimize güvendiğimizi söyleyerek buradan başlayayım. Özellikle 3-0 mağlubiyet sonrası oluşan ortamı dağıtmak için takım arkadaşlarımızla toplantılar yaptık, oyuncular kendi aralarında toplantılar yaptı, hocamız futbolcularla toplantılar yaptı. Aynı şekilde benim de katıldığım tüm paydaşlarımız, öğretmenlerimiz ve futbolcularımızla toplantılar yaptık ”dedi.

“Puanlar birleştirilir, puanlar ayrıştırılır”

Takımdaki eksikleri ve profesyonelleri değerlendirdiklerini belirten Emre Belözoğlu, “Bu oyunla ilgili aramızda farklı görüşmeler yaptık. Bir mahremiyeti olduğunu anlıyorsunuz, konuşulanları çok paylaşmadan şunu söylemek istiyorum; her şeyden önce herkes çok üzgün, birbirlerine olan duygularını ve öğretmenin duygularını oyuncularla paylaştılar. Toplantımız çok samimiydi.Ne yapmamız gerektiğinin farkındaydık, ne yapmamız gerektiğinin bilinciyle toplantıyı bitirdik. topluluk bizden bekledi. Ama şunu da söylemeliyiz. Bunu geçmişte de ifade etmiştim: ‘Puanlar birleşir, puanlar ayrıştırılır’ ‘dedi.

“3 iç saha maçı taraftar olsaydı, kazanırdık”

Kaybolan ev oyunlarına da değinen Belözoğlu, “Bu anlamda bizi anlayabilecek ve destekleyebilecek tek güç topluluğumuz ve taraftarlarımızdır!. Fenerbahçe’nin bu 3 iç maç oynasaydı bu maçları kazanacağına inanıyorum. En büyük itici gücümüz bizi burada ayakta tutmaktır.Bu gücü her zaman hayranlarımızdan ve topluluğumuzdan aldığımızı ifade ettik.Aktörlerin bu desteğe ve sevgiye her zamankinden daha çok ihtiyacı var, bizden dileklerini bu yolda dile getirdiler. yol.

“Bizi ayırmak isteyenlere fırsat vermeyelim”

Profesörlerle görevleri gereği bir araya geldiklerini belirten Belözoğlu, “Bunun yansımalarını herkes görecek, umarım sahaya da olumlu yansır. Ve inanıyorum ki bu ekip, taraftarlarımızı ve toplumumuzu hisseder. Arkamızda durun, çok önemli bir sürece girecek çünkü 84 puanlık bir süreç olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.Sezon başında farklı bir atmosfer yaratmaya çalışanlar, sanki varmış gibi farklı bir atmosfer yaratmaya çalışıyorlar. 20-21 yerine tek takımdı bu yüzden Fenerbahçe’ye tertemiz duygularla bağlı olan camiamızdan herkese soruyorum, bu ortamı biz yaratmadık, bu ortamı bir daha yaratmıyoruz, şimdi bu yapay gündemi yaratanlar aynı gündemi yaratmak istiyorlar, yani var olmayan bir gündem yaratmaya çalışıyorlar.

Sanırım bunu cevapladım. Dolayısıyla şunu söyleyebilirim: Fenerbahçe camiası çok büyük bir cami. En büyük gücü destekçileridir. Bu camianın dinamiklerini çok iyi bilen biri olarak, Fenerbahçe her türlü derde deva olsaydı bu taraftarın desteğiyle olduğunu söylüyorum. Bizi ayırmak isteyenlere bu fırsatı vermeyelim. Neden yapmayalım? Zaten bir Fenerbahçe var. Sabah uyandığımızda bir yenilgiden sonra üzüntü varsa inanın bana en çok onu yaşıyoruz. Kazandığımızda en çok mutlu oluruz çünkü sabahları uyanır ve milyonları memnun ederiz. “

“Öğretmenimize ve ekibimize güveniyoruz”

En ufak bir yenilgide bir kaos ortamı yaratacaklarını ve bu şekilde yıpratmaya çalışacaklarını vurgulayan Emre Belözoğlu, “Skorlardan memnun kalırken, oyunların yanı sıra oynadığımız oyunlar da olduğunu belirttik. kötü oynuyoruz ve bu teşhisi koyduk, bu yüzden hocamıza bu kararlılığı verdik, başta Başkanımız olmak üzere ekibimize ve mevcut kadromuza güveniyoruz ve bize gerçekten güveniyoruz. ile yolumuza devam edeceğimize inanıyorum. Emin adımlar, Önümüzde zor bir hafta var … Önce kupa maçı, sonra Gaziantep maçı … Şimdi 3-4 günde bir maçlar oynanacak … Geçmişte bu atmosferi yaratanlar şimdiden bu sıkışık dönemi bekliyorlardı. Dolayısıyla Allah’ın izniyle buradan doğrudan çıkacağımızı umuyorum ama inanıyorum ki en büyük destekçilerimiz takipçilerimiz ve buradaki cemaatimiz olacak ”dedi.

“Fenerbahçe 84 sayının hepsini önünde istiyor”

Herkesin çok basit bir şekilde futbol yorumunu yapabileceğini söyleyen sarı-lacivertli takımın sportif direktörüne, “Futbolda herkes çok rahat konuşabilir. Bilgiye çok çabuk ulaşan herkesin bir fikri vardı. Takımın ortalamasına bakılırsa Türkiye şampiyonu ve Şu anda 84 puan önde, gerçek değerlendirilen an şu anki skorumuzun neye karşılık geldiğini çok açık bir şekilde ortaya koyabilir. Ben burada Fenerbahçe’den ricam- paniğe – şu anki skorunuz ya da içimizdeysek sorunlu bir ortam varsa, zorlayacak bir süreç yok Sıkıntılı bir gündemde olduğumuz bir durum… Türkiye son 2 yılda 70’e kadar puan altında takımlar şampiyon oldu.

Takım sayısı bu yıl 21’e çıktı. 84 puana sahip bir takım bu 84 puanın 50-60 bandını otomatik olarak toplarsa mevcut ilk 3-4’te yer alan takımlardan bahsettiğimizi düşünüyorum, şampiyonluklarını ilan edecekler. Futbolda dinamikler her geçen gün değiştiği için bir hata payı olabilir, 2 + 2 = 4 ama herkesin istatistiğe düşkün olduğunu kabul edersek, onları mutlu edecek cevaplar olacağını düşünüyorum, yani bence Fenerbahçe’nin 84 puanın hepsini tek tek aradığı bir süreç. Ekibimize güveniyorum, ekibimize güvenen, samimi ve samimi duygularla bağlı hayranlarımız olduğunu da biliyorum. Bu anlamda daha fazlası bizi bekliyor. “Kaybedeceğimiz zamanlar olacak, ama buna inanın, kazanacağımız daha birçok maç olacak.”

“Fenerbahçe mutluysa mutluyum, yoksa mutlu değilim”

2010-11 sezonunun ilk yarısı bittiğinde Yeni Malatya maçını kaybettiklerini ve ikinci yarıya böyle başladıklarını söyleyen Belözoğlu, “Trabzonspor bizden 9 puan öndeydi, sezonu şampiyon olarak bitirdik. Bir takım var. Şu an başarılı kadrolara yakın. Burada umut veriyorum, söz veriyorum ya da topluma manevi motivasyon sağlamaya çalışan biri değilim.Ben de onlardan biriyim Fenerbahçe mutluysa, Fenerbahçe değilse mutluyum mutlu değilim, bu yüzden birbirimize çok ihtiyacımız olan süreçlerimiz olacak ve her hafta artmaya devam edeceğiz.Ligin fikstürlerine ve puanlarına baktığınızda Fenerbahçe adına sıkıntılı bir şey yok. Hep üzülür, hep puan olur. Fenerbahçe’nin iç sahada üst üste 3 mağlubiyeti bizi üzdü. Bunun bilinmesini istiyorum ”dedi.

Emre Belözoğlu, deplasman performansıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi:

Öğretmenimizle bir değerlendirme yaptık. Sadece geçen hafta değil, neredeyse her hafta yaptık. Bu değerlendirmeleri yapıyor ve raporlarımızı hazırlıyoruz. Yönetimimiz bizden bir şey beklediğinde, önlerine getirmek için çok sistematik bir çalışmamız var. Bu, öğretmenimizin zaten istediği şey.

Ancak Fenerbahçe, iç sahadaki yenilmezlik dönemlerinde tribünlerdeki taraftarlarından en büyük gücü aldı. Mevcut pandemi süreci nedeniyle evden uzak alan kavramının biraz ortadan kalktığını düşünüyorum. Benim şahsi fikrim. Bu kayıplarımızın açıklaması mı? Ben de ona katılmıyorum. Ne olursa olsun Fenerbahçe ligde oynadığı her maçın içinde ve dışında favori. Bu 3 yenilginin bize getirdiği şeyle iyi çalıştık – hayattaki şeyleri görmek için büyük bir fırsat var, kaybederken kazanmalıyız – bunları değerlendirip değerlendiremeyeceğimizi. Cidden oyuncular, hocalarımız bu toplantıları yaptık. Bundan sonra yine kayıplar olacağı için bu kayıplar en aza indirilecek. Bu futbolun gerçeğidir. Bunları ortadan kaldırmak için çok verimli görüşmelerimiz olduğunu söyleyebilirim. Ancak en büyük desteğimiz, ev sahibi galibiyet serimizin devamında taraftarlarımız oldu. “

“Fenerbahçe, sezon başından beri yaratılan algıların içinde yer almadı”

Diğer takımların kötü performanslarında görünmeyen kamuoyunun Fenerbahçe karşısındaki muhalefetiyle ilgili değerlendirme yapan Emre Belözoğlu, “Geçmişten açıklamalarıma bakarlarsa Fenerbahçe’nin büyüklüğü çok farklıdır. Bazen şampiyonluk yetmiyor, bunu söyledim. Fenerbahçe, sezon başından bu yana yaratılan ortam ve algı içinde yer almadı. Başkanımız, menajerimiz, spor direktörümüz, asistanımız veya öğretmenimiz olmadık. Bu ortamı yaratanlar, kendi yöntemleriyle bir plan yaptılar, şimdi hala devam ettiklerini düşünseler bile, direneceğiz, geri vereceğiz, elbette önce onları sahada vereceğiz. Türkiye’deki mevcut lig sıralamalarına baktığınızda arkamızda bir çok takım, hala şampiyonluk şarkıları, hala takımda, hoca, toplumdan memnun hayran kitlesi ile böyle bir algı oluşturmaya çalışıyor, rahatsız olmamızı diledik. Bir portre çizilirken ligden o kadar uzaklaşmış olsak da aynı noktalarda olsak da “Bu programı getirmek için yaptık” dedi.

“Hayranlarımızın sabırsızlığını anlıyorum”

Belözoğlu, sabırsızlığını Fenerbahçe’nin büyüklüğüne bağladığını belirterek, “Fenerbahçe’de uzun süredir gelmeyen bir şampiyonluk var. 2010-11 sezonundan sonra topluluğumuzun çok zor süreçleri var. Taraftarlarımızın sabırsızlığını anlıyorum. I onların beklentilerini de çok iyi anlıyorum ve ne istediğini bilen bir yapı oluşturduğumuzu çok iyi biliyorum bu yüzden minnettar ol, umarım tüm bu oyunları bozarız tabii ki sahada bozarız. Sahada göstermemiz gereken şeyler var, daha sonra yapacağımız gündemle ilgili açıklamalarla süreci doğru yöneteceğimize inanıyorum, bu bizim görevimizdir, işler iyi gittiğinde bazen müdahale etmek için burada değildik, bazen İşler kötüye gittiğinde müdahale etmek için buradayız.

“Çok iyi bir ekibimiz ve öğretmenimiz var”

Herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğinin altını çizen Emre Belözoğlu, “Bu takım iyi bir takım. Tüm futbolcular topluluğun ve taraftarların onlardan ne istediğini biliyor. Ama onlar da bu desteği bekliyorlar. Bu anlamda bekliyoruz. Kötü günlerde bu desteği desteklemiş bir destekçisi olduğunu biliyorum, kötü oynadığımda en büyük dileğim taraftarların bana destek olmasıydı.Oyuncularımız da mütevazı destekçilerimizin benimle görüşmelerinde yanlarında olmasını bekliyorlar. Futbolcularımıza bu konuda hiçbir şüpheniz olmadığını söyledim.Bence çok iyi bir takımımız ve hocamız var.Yine söylüyorum, beraberlik kazanmak ve kaybetmek için çok önemli.Birlikte olmak çok kolay Kazandığınızda, kaybettiğinizde birlikte olmak büyük takımlar içindir, özellikle Fenerbahçe gibi bu tür sıkıntılara maruz kalan camiada.Onlara daha yakışıyor.Fenerbahçe’yi çok seviyorum.Fenerbahçe’nin her türlü dertte birleşmesine yıllarca şahit oldum Bu nedenle panik olmasa bile Ortada sorun var, Fenerbahçe taraftarlarının bu takımı, hocalarını koruduklarını gerçekten söyleyebilirim. “Destekçinin büyüklüğüne uyuyor” dedi.

“Onurumuzu Fenerbahçe’nin önüne koymadık”

Her hafta planlayarak ve her hafta sonra ne yapacaklarını planlayarak toplantılar düzenlediklerini anlatan Belözoğlu, “Sadece Fenerbahçe takımına oyuncu transferi yapmıyoruz, oyuncu getirmiyoruz, bu planlarla ilgileniyoruz, çok daha fazlasını yaptığımız şeyler var. Bir gün başka bir programda ne yapıyoruz, ne yapıyoruz, yapmadığımızı daha detaylı anlatacağız.Sanki görevimiz sadece Fenerbahçe’ye transfer olmakmış gibi bir algı olmamalı, sevgilerimizin çoğundan vazgeçtik. Fenerbahçe için pek çok duygudan vazgeçtik, gururumuzu hiçbir zaman Fenerbahçe’nin önüne koymadık. Şu anki çalışan futbolcularımız, antrenörümüz, ben ve Samandıra’nın Fenerbahçe önceliğimiz. Fenerbahçe de gururumuzun önünde. Bu nedenle deneyeceğiz. Fenerbahçe’nin başarısı için elimizden geldiğince mücadele etmek. Mücadeleye devam edeceğiz. Taraftarlarımızın takımımıza destek vermeye devam etmesi en büyük arzum ve arzumdur ”dedi.

Belözoğlu, ekipteki son durumla ilgili soruyu yanıtladı:

“Biz de haklıyız, oyuncular hakim. Denizli maçı öncesi 10-15 metrekarelik bir odada 25 futbolcu takım adına buluşabilirse, herkes duygularını açıkça ifade edebilirse, bu takım zaten yeterince güçlü. Kimsenin bundan şüphesi olmasın, yapay çevre yapmadığımızı, şampiyon olma atmosferini yaratmadığımızı ve yaratılan ortamı yapmadığımızı anlayan bir topluluk ve destekçilerimiz olsun. Lütfen Fenerbahçe’ye samimi ve tertemiz duygularla bağlanan herkes, cümlelerimize önem vermeli, duygularına, sevincine değer vermeliyiz ve üzüntülerine çok önem vermeliyiz. Yapmamız gereken tek olmak, olmak birlikte. Hepsine soruyorum. “

Ozan Buğra Koşar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi