Emniyet Genel Müdürlüğü’nden sahte alkol beyanı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden sahte alkol beyanı
14:00 - Ekim 13 2020 Salı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 2020 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Birimleri tarafından halk sağlığını korumak amacıyla 1.483 alkollü içki kaçakçılığı / sahtecilik operasyonu gerçekleştirildiği ve yasal işlemlerin yürütüldüğü belirtildi. 2.242 şüpheliye karşı, 215.285 şişe ve 606.706 litre sahte alkollü içeceklere el konulduğu, 128 adet kaçak alkollü içeceğin deşifre edildiği kaydedildi.

“Son zamanlarda alkollü içki zehirlenmesi nedeniyle farklı illerde ölümler meydana geldi. Olaylarla ilgili olarak polis birimlerimiz tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda yakalanan 58 şüpheliden 7’si tutuklandı.”

“İzmir, Mersin ve İstanbul KOM Birimleri tarafından 12.10.2020 tarihinde ölümlere neden olan sahte etil alkollerin kaynağının tespiti için yapılan çalışmalar sonucunda belirlenen 2 depoya operasyon gerçekleştirildi. 5 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarla etil alkolün pazara dağıtılması engellenmiş ve daha fazla can kaybı engellenmiştir.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Birimleri tarafından 5-11 / 10/2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 16 bin 737 litre etil alkol, 3 bin 253 litre ve 2 bin 495 şişe sahte alkollü içecek ele geçirildi.

Yaptığımız araştırmalar ve son zamanlarda meydana gelen olaylarla ilgili elde ettiğimiz bulgular neticesinde; Marketlerde satılan ve dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleme sıvılarının alkol aromaları karıştırılarak içilmesi nedeniyle zehirlenme vakalarının yaşandığı tespit edilmiştir.

Halkımızın sağlığını tehdit eden kaçak ve sahte içeceklere karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam etmektedir. “

ALAKALI HABERLER

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın: “Sahte içkiden 18 kişi öldü”

ALAKALI HABERLER

İstanbul’da sahte alkolden 7 kişi hayatını kaybetti

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi