2020 Emekli İkramiyesi Ne Kadar?

2020 Emekli İkramiyesi Ne Kadar?
18:13 - Mayıs 3 2020 Pazar

Emekli ikramiyesi ücretleri 2020 yılı için son yapılan açıklamalarla netleşmiştir. Pek çok kişinin özellikle son zamanlarda yaşanan kriz nedeniyle ekonomik anlamda sorun yaşaması gözleri bayramda alınacak olan ikramiyelere çevirmişti. Bu bağlamda yapılan açıklamalarda emeklilerin bu seneki bayram ikramiyelerini küresel boyuttaki kriz sebebi ile erken alınmasına karar verildiği ve bayramın beklenmeden ikramiyelerin alınacağı belirtildi. Bayram emekli ikramiyeleri ücretlerinin ise yapılan düzenleme ile geçen sene ile aynı olacağına vurgu yapıldı.

2020 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

2020 yılı emekli bayram ikramiye ücretleri, her sene olduğu gibi bu sene de emekli vatandaşların hesaplarına yatacak. Buna göre emekli vatandaşlara verilmesi planlanan emekli ikramiye ücreti 1.000 TL olarak belirlenmiştir. Geçen sene ile aynı miktarda verilen ikramiyelerin bu sene için özellikle son yaşanan kriz olaylarından sonra erken verilmesi kararlaştırılmış ve bu bağlamda emekli ikramiyeleri ile vatandaşların ekonomilerine bir katkı da bulunulması amaçlanmıştır.

Emekli Bayram İkramiyeleri Hangi Tarihlerde Verilecek?

Emekli bayram ikramiyesi alınma tarihi bayramdan yaklaşık bir ay önce olacaktır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanının yapmış olduğu açıklamada bu seneki yaşanan corona virüs sıkıntısından dolayı alınacak olan emekli ikramiyeleri 1 ay erkene çekilmiş ve bu sayede vatandaşların ekonomik anlamda rahatlatılması planlanmıştır. Buna göre emekli bayram ikramiyeleri 7 Nisan ile 11 Nisan arasında emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Yeni corona virüs nedeniyle erken ödeme yapılması planlanan emekli ikramiyeleri buna göre;

  • 4A hizmet kapsamında olan emeklilerin tahsis numaralarının son rakamı; 17, 18, 19 olan kişiler için 7 Nisan,
  • 4A hizmet kapsamında olan emeklilerin tahsis numaralarının son rakamı; 20, 21, 22 olan kişiler için 8 Nisan,
  • 4A hizmet kapsamında olan emeklilerin tahsis numaralarının son rakamı; 25, 26 olan kişiler için 9 Nisan,
  • 4B hizmet kapsamında olan emeklilerin ikramiyeleri 10 Nisan,
  • 4C hizmet kapsamında olan emeklilerin ikramiyeleri 11 Nisan,

Tarihlerinde ödenecektir. 12 milyon emekli vatandaşa yapılacak olan ödemeler sayesinde vatandaşlar 1 ay öncesinden emekli ikramiyelerini almış olacaklar. 

Emekli Bayram İkramiyeleri Nereden Ödenecek?

Emekli bayram ikramiyesi ödeme yerleri olan PTT’de yeni corona virüs kapsamında çeşitli kararlar alınarak vatandaşların mağdur olmalarının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Buna göre ülkenin salgın durumunda olması sebebi ile emekli ikramiyeleri kamu bankaları tarafından 76 yaş üstü yaşlılara evlerinde ödenecektir. Bunun yanı sıra normal şartlar altında aylıklarını PTT’den alan vatandaşların da sokağa çıkma yasağı ile emekli ikramiyeleri PTT çalışanları tarafından evlerine teslim edilecektir. Kriz döneminde PTT ve SGK arasında yapılan protokoller sonucu böyle bir karar alan yetkililer vatandaşların bu süreç içinde mağdur olmaları için ellerinden geleni yaptıklarını belirtmişlerdir.

Kimler 2020 Emekli Bayram İkramiyelerinden Yararlanabilir?

Emekli ikramiyesi hakkına sahip olan kişiler; belirli bir süre boyunca çalışarak hizmet akitlerinde yer alan gün sayısını dolduran kişilerdir. Bunun yanı sıra emekli ikramiyesi alma hakkı olan diğer kişiler ise şunlardır;

  • Şehit yakınları ve gaziler,
  • Ölüm aylığı alanlar,
  • Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
  • Geçici köy koruyucuları,
  • Şeref aylığı alanlar,
  • Şampiyon sporcular,
  • Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
  • Terör sebebi ile zarar gören ve aylık bağlanan kişiler,
  • Terör yüzünden hayatını kaybeden kişilerin yakınları,

Gibi pek çok kişi 2020 emekli bayram ikramiyesinden yararlanabilecek olan kişilerdir. Bu kişilerin ikramiyeleri adreslerinde kendilerine yetkililer tarafından bizzat ödenecektir. 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi