Elon Musk Hayvanlar Hakkında Önemli Karar Alıyor

Elon Musk Hayvanlar Hakkında Önemli Karar Alıyor
12:13 - Aralık 15 2021 Çarşamba

Elon Musk hayvanlar ile ilgili önemli bir planını açıkladı. Açıklanan bu plan pek çok uzmanın tepkisine yol açmaya yetti.

Elon Musk, günümüzün en zengin insanlarından birisi olarak yer alıyor. SpaceX ve Tesla’nın yöneticisi olan Musk, yaptıkları ile birlikte ön plana çıkarken çılgın projeleri ile de tanınıyor. Bu projelerden birisi tünel delici olarak karşımıza çıkarken Musk’ın geliştirdiği bir diğer proje hyperloop projesi olmuştu. Mars’da koloni kurmayı da planlayan Elon Musk, “Nuh’un Gemisi” isimli projesi ile uzmanların eleştirileri ile karşılaştı.

Elon Musk Hayvanlar Hakkında Karar Alıyor

Time dergisi, bilindiği üzere çeşitli kapak tasarımları ile kullanıcıların karşısına çıkan ve gizemli posterleri ile insanları düşündüren bir içerik sunuyor. Elon Musk, bu yıl Time dergisinde yılın insanı olarak seçildi. Buna ek olarak Elon Musk ile bir röportaj yapıldı. Time dergisi ile Elon Musk arasında geçen röportajda dikkat çeken detaylardan birisi Elon Musk’ın Mars gezegenini kolonileştirmesi projesi oldu. Bu kapsamda Musk, buraya hayvanları getirmek istiyor. 5 yıl içerisinde SpaceX roketlerinin daha çok gelişmesi için yatırımlar yaptığından da bahseden Elon Musk, daha pek çok planının olduğundan da söz etti.

Elon Musk Hayvanlar

Elon Musk hayvanlar hakkında yaptığı açıklamada özellikle Nuh’un gemisi benzeri fütüristik bir uzay gemisi ile hayvanların taşınacağını ve bu gemiden birkaç tane yapılacağını söyledi. Henüz bu projenin ne zaman gerçekleşeceğini belirtmeyen Musk, bunun bir fikir aşamasında olduğundan da söz etti. Musk, bu fikrin amacının yaşamı çok gezegenli bir hale getirmek olduğunu belirtiyor. Yani Dünya dışında canlıların farklı gezegenlerde yaşaması gezegenler arası bir iletişim sağlar.

Elon Musk’ın yapmış olduğu bu açıklama bilim camiasında tepki çekmiş oldu. Bazı uzman isimler bu fikri savunmazken hayvanların bu çevreye adapte olmasının zor olacağından söz edildi. Örnek veren bilim insanı insanın oksijen maskesi takmasının kolay olduğu fakat hayvanın buna ayak uydurmasının zor olacağını ifade etti. Bir diğer bilim insanı henüz teknolojinin yeterli seviyede olmaması nedeniyle bu kararın erken olduğu kanısına vardı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi