Elon Musk Dogecoin Kabul Etme Kararı Aldı

Elon Musk Dogecoin Kabul Etme Kararı Aldı
12:13 - Aralık 15 2021 Çarşamba

Elon Musk dogecoin kabul etmeye başlayabilir. Firma, aldığı bir karar ile birlikte gelecekte bazı hizmetlerinde bu ödemeyi alabilir.

Dogecoin konusunda etkili adımlar atmak isteyen Elon Musk, aslına bakarsak bu adımları yıl başından bu yana yapmaya çalışıyor. Dogecoin, her ne kadar meme coini olarak geliştirilmiş olsa da Elon Musk’ın atmış olduğu tweetler sebebiyle dogecoin ciddi bir değer kazanmıştı. 6 Aralık 2013 tarihinde ilk sürüme kavuşan dogecoin, günümüze kadar geliştirilmeye devam etti. Eğlence amaçlı ve sınırsız arz olarak geliştirilen dogecoinin güncel değeri her ne kadar düşse de alınan bu karar DOGE’yi güçlendirdi.

Elon Musk Dogecoin Açıklaması Yaptı, DOGE Uçtu

Elon Musk’ın dogecoin ile ilgili yapmış olduğu adımlardan birisi bu yılın başlarında gerçekleşmişti. 2021 yılının başında 0,005 dolar olan DOGE, Şubat ayı ile birlikte 0,05 dolara ulaşarak yaklaşık 10 kat değer kazanmıştı. Nisan ayı ile birlikte 0,06 dolara ulaşan dogecoin bir süre sonra hızlı bir artış ile 0,36 dolara ulaşmayı başardı. Elon Musk’ın attığı tweetler ile daha da yükselen DOGE, sonrasında 0,70 doların da üzerine çıkmış oldu. Dogecoin bu seviyeden sonra büyük düşüşler ile karşılaşmaya başladı. Dogecoinin yıl başından en yüksek seviyeye göre olan farkının yaklaşık 140 kat olduğu görülüyor.

Elon Musk Dogecoin

Dogecoin bu aralar ciddi bir düşüş ile karşılaşsa dahi Elon Musk’ın yapmış olduğu bir açıklama, dogecoinin tekrardan değer kazanmasına yol açmış oldu. Musk, bazı hediyelik eşyalarda DOGE ödemesi kabul edeceklerini duyurarak müjdeli bir haber verdi. Elon Musk’ın yapmış olduğu bu açıklama dogecoinin ciddi şekilde değerlenmesine yol açtı.

DOGE, dün öğle saatlerinde 0,15 dolar seviyelerinde dolaşıyordu. Elon Musk’ın yapmış olduğu açıklama ile birlikte dogecoinin değeri 0,22 dolara ulaşmış oldu. Yapılan bu açıklama sonrasında anlık olarak yükselen DOGE kademeli bir şekilde düşüş eğilimi yaşamaya başladı. Önce 0,20 dolara gerileyen dogecoin sonrasında 0,18 dolara kadar düşmüş oldu. Dogecoin şu anda yatay bir seyir izliyor. Elon Musk dogecoin ile birlikte yürümeye devam ediyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi