Elazığ’daki depremde balkondan atlayanlar o anları anlattı

Elazığ’daki depremde balkondan atlayanlar o anları anlattı
15:00 - Aralık 28 2020 Pazartesi

Dün saat 09.37’de yerden 15 kilometre derinlikte 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı yaşanmazken, yüksekten düşme, korku ve panik sonucu 80 kişi hastaneye başvurdu. Hastaneye başvuran 80 kişiden 74’ü taburcu edilirken 6’sının tedavisine devam ettiği bildirildi. Depremde birinci kattan atlarken güvenlik kamerası bir saniye görüntülenen yaralı Kadir Yıldız ve 24 Ocak’taki depremde yakın arkadaşını kaybeden ve bu depremde ayağını kıran Büşra Varol, o anları anlattı.

Vali Erkaya Yırık, bugün Fethi Sekin Şehir Hastanesine giderek depremzedeleri ziyaret etti. Tedavileri devam eden depremzedelerin sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi alan Vali Yırık, yaralılar ve aileleri ile görüşerek dileklerini iletti.

Vali Yırık: “80 kişi hastaneye başvurdu”

Vali Erkaya Yırık dün deprem olayı yaşadıklarını hatırlatarak, “Saat 09.37’de meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem sayesinde can kaybımız yok. Tabii ki depremin heyecanı ile vatandaşlarımız çevrelerinden uzaklaşırken düşüp ayaklarını burkarak içgüdüsel olarak bazı zorluklarla karşılaştılar. Dün sağlık kurumlarında bu şikayetlerle toplam 80 vatandaşımız tedavi edildi. Bugün itibariyle sadece 6 vatandaşımız yatarak tedavi görmeye devam ediyor. Vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Sağlıklarının iyi olduğunu bilmek güzel. İl Sağlık Müdürümüze, doktorlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza vatandaşlarımıza gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bunu bilmek bizi de mutlu ediyor. Tanrı onu tekrarından ve kötüleşmesinden korusun, dileklerimi tekrar tekrar vatandaşlarımıza gönderiyorum ”.

“Devletimiz tüm kurumları ile vatandaşlarımızın hizmetinde”

Vali Yırık, dün itibariyle vatandaşlardan yaşamları ile ilgili herhangi bir şikayet gelmediğini belirterek, “Ancak Çevre ve Şehircilik, AFAD İl Müdürlükleri ve İl Özel İdaresi personelinden oluşan hasar tespit ekibimiz sahaya geldi Vatandaşlarımızın taleplerini alıyoruz. “Vatandaşlarımızın merak edeceği, acı çekeceği bir konu yok. Devletimiz tüm kurumları ile vatandaşlarımızın hizmetindedir. “

Deprem sırasında kendini balkondan attı, brandayı kurtardı ve o anları anlattı.

Deprem sırasında Kadir Yıldız (22), Hürriyet Caddesi’ndeki bir binadan kendini camdan aşağı attı ve o anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Yıldız’ın tedavisi sağ kolu ve 2 kaburga kemiği kırılarak akciğerlerinde hafif kanama ile Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde devam ediyor. Yıldız’ın Van’dan Elazığ’a kardeşini ziyarete geldiği ve depreme yakalandığı öğrenildi.

Depremden korkmadığını anlatan Kadir Yıldız, “Deprem olunca birinci kattan kendimi yere attım, tuvale düştüm. Ayaklarımda hiç sorun yok, biraz sıkıntı var kol. Tanrıya şükür iyiyim “dedi.

24 Ocak depreminde arkadaşını kaybeden Büşra’da balkondan atladı

Yolculukta oturduğunu belirten yaralılardan Büşra Varol (24), “Mavi Göl Apartmanı önceki depremde yıkıldı. Bir sonraki dairede yaşıyoruz. Çok yakın bir arkadaşım orada öldü. Depremde kendimi kaybettim. Ben de evde yalnızdım. Kendimi doğruca balkona attım. Ayağımda da kırık bir ayak vardı. “Şu anda sağlıklıyım” dedi.

Kamil Can Kılıç – Rıdvan Yeşilırmak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi