Elazığ’da ilk deprem evleri tamamlandı, 7 ayda yeni bir Dilek Sitesi inşa edildi.

Elazığ’da ilk deprem evleri tamamlandı, 7 ayda yeni bir Dilek Sitesi inşa edildi.
11:12 - Ağustos 29 2020 Cumartesi

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 ölçekli depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybederken, iki ilde 20 binden fazla konut ağır hasar gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinasyonunda Elazığ’da 20 binden fazla konutun yapımı için çalışmalar başlatıldı. Bu bağlamda ilk temel depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Sitesi’nin bulunduğu yere atılarak başladı. O bölgedeki yıkımların tamamlanmasının hemen ardından başlayan çalışma 7 ayda tamamlandı. Harput mimarisinden esinlenerek, 9 bloklu 179 konutun yer aldığı site, 7 ayda inşa edilip tamamlanarak depremzedelere verilmek üzere hale geldi.

Deprem nedeniyle yıkım süreçleri devam ederken, diğer yandan TOKİ koordinatörlüğünde yeni konutların inşası tek tek artmaya devam ederken, hedefin 10 bin evin tamamlanması olduğu kaydedildi. yıl. Öte yandan depremin ilk yılı olan 24 Ocak’ta tüm konutların tamamlanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Vali Yırık: “Dilek Sitesi’nin bulunduğu yerde 179 konutumuz bitti.”

İHA Muhabirine bilgi veren Vali Erkaya Yırık, il genelinde 21 bin 543 ağır hasarlı ve yıkılmış binanın tespit edildiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, İçişleri Bakanlığı, İskan talimatlarıyla İdare ve AFAD, yıkılan binaları yoğun bir şekilde yıkmak için tüm imkânlarını seferber etti. ”Bugün geldiğimiz noktada, depremde en çok zarar gören Sürsürü Mahallemizde Dilek Sitesi’nin bulunduğu yerdeyiz. 179 konutumuz bitti. Şimdi son rötuşlar yapılıyor. Tamamlanan evlerle vatandaşlarımız artık her türlü afete dayanıklı ve dayanıklı modern konutlarda yaşamlarına devam edecekler. ”

17 bin konut inşaatına başlandı

TOKİ’nin depremin yıkılmasının ardından yaklaşık 20 bin konut planladığını hatırlatan Yırık, “Planlamanın ardından 17 bin 543 proje tamamlandı ve inşaat çalışmalarına başlandı. Yapım aşamasında olan konutlarımız da var. Depremin üzerinden bir yıl geçmemiş olmasına rağmen devletimizin yaptığı yoğun çalışmalarla tüm kaynaklarını ilimize seferber etmesi ile vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Umarım vatandaşlarımız bir daha acı çekmez. Çalışmalar sadece şehir merkezinde değil köylerde de aynı şekilde devam ediyor. 135 köyde yıkılmış evler vardı. 18 köyümüzde 265 konut inşaatı başladı ve devam ediyor ”dedi.

Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu – Rıdvan Yeşilırmak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi