Elazığ’da etkisiz hale getirilen 16 sivilin 21 şehitinin faili ikinci terörist turuncu kategorisine geldi

Elazığ’da etkisiz hale getirilen 16 sivilin 21 şehitinin faili ikinci terörist turuncu kategorisine geldi
18:00 - Haziran 11 2020 Perşembe

Elde edilen bilgilere göre, bir gün önce İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Elazığ’ın Arıcak ilçesinin kırsal kesiminde ayrılıkçı bir terör örgütü operasyonuna girdi. Operasyonda, teröristlerle sıcak temas halinde olan ekipler, helikopterlerin desteğiyle silahlarıyla 2 teröristi ele geçirdi. Ölü olarak ele geçirilen 2 teröristin İçişleri Bakanlığı Terörist Aranıyor listesinde Turuncu kategorisinde Amed devleti “Maymun Musa” denilen bölgeden sorumlu Salih Ekinci ve İzzet olduğu tespit edildi. Yiğit Firaz Amed adını verdi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış köyünün Dürümlü köyünde patlayıcı yüklü bir kamyonun patlaması sonucu 2 teröristin 16 sivilin öldüğü ve 23 vatandaşın yaralandığı Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü saldırısının planlamacıları arasında Eyaleti 12 Mayıs 2016’da etkisiz hale getirdi. 19 Mart 2018 tarihinde Yukarı Turalı ilçesinde Diyarbakır Hani Topçular karayoluna yapılan silahlı saldırı sonucu Jandarma Uzmanı Onbaşı Sergen Çakmak ve güvenlik görevlisi Yaseddin Opçin’in şehitleri arasında yer aldığı tespit edilmiştir.

Bakan Soylu paylaştı; “Etkisiz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün, 36 çocuğun yetim kaldığı Diyarbakır Dürümlü mezrasındaki saldırının faili olan terörist İzzet Yiğit’in 18 Ağustos 2016 tarihinde Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü saldırılarının etkisiz olduğunu açıkladı .

Öte yandan 1 M-16, 1 Kalaşnikof ve 1 tabanca, 4 el bombası, 10 dergi, 1 gece görüş 3 dürbün, 1 kamera, 2 telefon, gizlemede kullanılan yaprak kamuflajı da teröristler arasında. mühimmat ve çeşitli organizasyon malzemelerine el konulduğu bildirildi.

Halil İbrahim Varlı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi