Ekstra yolcu taşıyan minibüs şoförü: ‘Bize günlük para cezalarını yazın’

Ekstra yolcu taşıyan minibüs şoförü: ‘Bize günlük para cezalarını yazın’
20:00 - Eylül 2 2020 Çarşamba

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların yoğun etkileşimde bulunduğu toplu taşıma araçlarında incelemeler devam ediyor.

Perpa Darülaceze Caddesi’nde Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler toplu taşıma araçlarını inceledi. Otobüs ve minibüsleri durduran ekipler, sürücü ve yolcuların maske kuralına uyup uymadığını kontrol etti. Ekipler, otobüslerde oturan yolcuların sosyal mesafeyi korumaları gerektiği konusunda uyardı. Denetimler sırasında 8 yolcu daha taşıyan minibüs şoförünün tepkisi onu vazgeçirdi.

“İnsanları minibüsten çıkarmak komik”

Minibüsten indirilmesinin ardından tepki gösteren bir vatandaş, “Duraklarda durmayan minibüslere öncelikle ceza yazılması gerekiyor. Durmaları gereken duraklarda durmadıkları için herkesin buna binmesi gerekiyordu. İnsanlar çalışmak zorunda kalırsa, bu yükümlülüğe saygı gösterilmelidir. Sokağa çıktığımızda toplu taşıma kullanmamız gerekiyor. İşini yapmaya çalışan insanları suçlamaya gerek yok. İnsanların minibüsten inmesi çok komik. “Çocuğumu alacaktım, geç kaldım” dedi.

“Bize her gün ceza yaz”

Denetimler sırasında 8 yolcu daha taşıyan minibüs şoförü, “Artık 3 kişi yeter, bu çok mu? Öğrencileri de 1,5 TL’ye satın aldılar. Yasak mı? Ardından kamyonetleri çıkarın. Bir kişiye bu kadar eziyet edilemez. Vallahi bu işten bıktım, yemin ederim yapacak bir şeyimiz yok. 3-5 kişiyi ayakta almamız gerekmez mi? Otobüsler giderek kalabalıklaşıyor. Sabahtan akşama kadar ayakta yolcu taşıyoruz. Bize cezayı her gün yazın ”.

İslim Esra Çobanoğlu – Alper Suat Tutaşı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi