Ekrem İmamoğlu: “Türkiye’nin değişime ihtiyacı var”

Ekrem İmamoğlu: “Türkiye’nin değişime ihtiyacı var”
19:09 - Mayıs 7 2023 Pazar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Sivas’ta düzenlenen bir Halk Buluşması’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin değişime ihtiyacı olduğunu söyledi. Mevlana Caddesi’nde gerçekleşen toplantıya katılan İmamoğlu, alana doluşan vatandaşlara hitaben 14 Mayıs günü demokrasi şöleni yaşamaya ve halkın demokrasiye sahip çıkmasını istedi.

Konuşmasına Sivas’ın kendisini heyecanlandırdığını ve şehrin cumhuriyet koktuğunu ifade ederek başlayan İmamoğlu, “Sivas beni hep heyecanlandırır. Sivas, mis gibi cumhuriyet kokar çünkü. Şunu açmış gibi özgürlük kokar. Egemenliğin tescilinin başladığı yerdir Sivas. Onun için Sivas beni heyecanlandırır. Sivas’ta tam 108 gün Ata’mızın ayak izleri vardır. Sivas’ta sokaklarında, caddelerinde yürürken sanki Atatürk’ün ayak izlerini arar gibi yürürüm” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, Türkiye’nin yeni bir döneme ihtiyacı olduğunu belirterek, “İnsanların birbirine kötü gözle bakmadığı, geçerken birbirine eğri eğri bakmadığı, birbirine selam verdiği, selam aldığı bir dönemi başlatacağız. Ülkeyi güler yüzlü insanlar yönetecek. Bu ülkenin farklı görüşleri bir araya geldi. Bu seçim bir parti seçimi değil, bir dönemin bittiği bir seçim. En doğruyu ben bilirim diyen aklın evine gittiği bir dönem. Böyle bir dönemi başlatacağız. Türkiye’nin yeniden güvenli, mutlu, huzurlu bir ülke olmasını sağlayacağız. Biz sadece Millet İttifakı’nın iktidarını kurmak için değil, 86 milyon insanın iktidarını kurmaya geliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi