Ekim ayı sosyal yardım ödemeleri bugün başlıyor

Ekim ayı sosyal yardım ödemeleri bugün başlıyor
12:00 - Ekim 24 2020 Cumartesi

Bakan Selçuk, muhtaç asker aileleri ve çocukları, dul kadınlar, kronik hastalığı olanlar ve yetim / yetimler için sosyal yardım ödemelerinin bugünden başlayacağını belirtti.

İhtiyaç sahibi askeri ailelere destek

Yapılan sosyal yardımın detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, 2 aylık dönemlerde mecburi askerlik yapan muhtaç asker ve askerlerin ailelerine destek olduklarını ve yaklaşık 32 hesaplarına 25,8 milyon TL yatıracaklarını belirtti. bin muhtaç insan.

Asker çocuklara 482 bin TL destek

Muhtaç Asker Çocuklarına Yardım Programı kapsamında aylık ödeme tutarını yüzde 50 artırdıklarını hatırlatan Bakan Selçuk, “Bu kapsamda yaklaşık 2 bin muhtaç kişiye bu ay 482 bin TL ödeyeceğiz” dedi.

89 bin ihtiyaç sahibi kadına 57,2 milyon TL destek

Bakan Selçuk, eşi vefat eden muhtaç kadınların yanında olduklarını belirterek, “90 bin muhtaç kadınımıza toplam 57,2 milyon TL destek sağlayacağız” dedi.

Yetim ve ihtiyaç sahibi yetimlere 12 milyon TL ödeyeceğiz

Anne, babası veya her ikisi de vefat eden 18 yaş altı çocuklara destek verdiklerini belirten Bakan Selçuk, 41 bin kişinin hesaplarına toplam 12 milyon TL yatıracaklarını kaydetti.

Kronik hastalığı olan 2 bin muhtaç kişiye 3,2 milyon TL yardım

Selçuk, kronik hastalığı olanlara nakdi yardımda bulunduklarının da altını çizdi, 2 bin muhtaç kişiye 3,2 milyon TL destek sağlayacağız ”dedi.

Bakan Selçuk, 25 Ekim 2020 tarihinden itibaren Kronik Hastalık Yardımı ödemelerinin yapılacağını, İhtiyaç Sahibi Asker Ailelerine Nakdi Yardım, Muhtaç Asker Çocuklarına Nakdi Yardım, Eşi Ölen ve Yetim ve Yetim Yardım ödemelerinin yapılacağını belirtti 24-28 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılmıştır.

Ali Narguner

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi