EGM’den açıklama: ‘İstanbul Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü kuruldu’

EGM’den açıklama: ‘İstanbul Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü kuruldu’
18:12 - Ağustos 22 2020 Cumartesi

Bakanlar Kurulu Kararı ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 500 personel istihdam eden İstanbul Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü’nün kurulduğu Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamayla açıklandı. “Ankara Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü’nün ülke genelindeki sosyal etkinlik ve etkinliklerde gösterdiği yüksek performans ve etkinliği göz önünde bulundurarak; 20.08.2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul’da 500 personelin çalışacağı Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü kurulmuştur.

Her iki ilde de Bekleme Kuvvet Müdürlüğü’nün önemine vurgu yapan açıklamada, “Türkiye kapsamındaki güncel sosyal olaylarda vatandaşlarımız ve Anayasamızın güvence altına aldığı hakların etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla vatandaşlarımıza alınacak. Valiliklerimiz tarafından yapılan takviye kuvveti taleplerinde, İl Emniyet Müdürlüklerimizin çalışma koşullarının korunması amacıyla kurulan Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlükleri, görevlerinin dışında kalan ek görev yükü ile personelimizin performansını olumsuz etkilemeyecek şekilde, Riot Force eğitimlerinin yanı sıra diğer eğitimler ile profesyonelleşmiş personelin hızlı bir şekilde sevk edilmesi, Depremler başta olmak üzere riskli spor müsabakaları ve doğal afetlerde aktif görev almaktadır.24.01.2020 Elazığ ve Malatya illerimizde meydana gelen depremde, Takviye Hazır Kuvvet personeli vatandaşlarımıza en üst düzeyde hizmet verdi l deprem bölgesinde 2 ay aralıksız çalışarak.

Ülkemizde her yıl yaklaşık olarak 30 milyon kişinin katılımıyla yaklaşık 48 bin sosyal eylem ve etkinlik düzenlendiğini ve farklı illerden yaklaşık 140 bin personelin takviye olarak görevlendirildiğini düşünürsek, kentte arama kurtarma konusunda profesyonel hale geldik. Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüklerimizin kurulması. Uzman personel yardımı ile hizmette etkinlik ve verimliliğin artırılması ve personel sevkinde ekonomik tasarruf sağlanmıştır. Bu sayede personelin taşınması sırasında oluşabilecek yorgunluk ve zaman kayıplarının giderilmesine katkı sağlayacak Takviye Hazır Kuvvet Daire Başkanlığı personeli görevlendirilerek iş verimliliğinin artırılması amaçlanmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi