Eğitimlerini tamamlayan Erler için Yemin Töreni düzenlendi

Eğitimlerini tamamlayan Erler için Yemin Töreni düzenlendi
14:31 - Mayıs 17 2019 Cuma

1999’a 2 tertip askerlerin 1. Kademe erler için düzenlenmiş olan yemin törenine; Sivas Valisi de katıldı. Ayrıca Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan’la birlikte il protokolü de düzenlenen yemin törenine katıldı.  Asker aileleri de düzenlenen törene eşlik etti.

Yemin töreni büyük bir coşkuya sahne oldu. Türk Bayrağı üzerine el basan 2.750 Mehmetçikler katılım ve başarı belgeleri de aldı. Askerlerin Sivas şehrinde daha önceden görev yapmış olan dedelerine ve babalarına ait olan belgeleri de tören sırasında erlere verildi.

Sivas’ta Gururlandıran Tören!

Asker ailelerinin büyük bir guru içerisinde izledikleri yemin töreninde Tugay Komutanı da bir konuşma yaptı. Konuşmasında; Sivas şehrinin cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir kent olduğuna değinen Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan; yemin törenine katılım gösterenlere hoş geldiniz dedi. Yemin törenine katılanlara hitap eden Erbakan; yemin eden askerlerin omuzlarına yüklenecek tüm vazife ve forumlulukları almaya fazlasıyla hazır olduklarını gördüğünü belirtti.

Yemin töreni Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan’ın konuşmasının ardından Vatan Marşı’nın çalınmasıyla devam etti. Tören sonunda ise Mehmetçiklerin gururla yaptıkları askeri geçiş merasimi de gerçekleştirildi.