Edirne’de ürkütücü manzara

Edirne’de ürkütücü manzara
22:00 - Ağustos 13 2020 Perşembe

Uzunköprü ilçesine bağlı Kurtbey Köyü’nde bulunan göletin bir kısmında kuraklık nedeniyle sular çekildi. Kuruyarak çatlakların oluştuğu havuzda birçok balık telef oldu. Geçtiğimiz yıllarda bölgenin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan göletten çekilen su, bu yıl tarımsal sulamaya izin verilmese de, korkutucu bir görüntü oluşturdu.

“Yağmur için dua ediyoruz”

Kış ve yaz mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle göletten su çekildiğini belirten köy muhtarı Feridun Batan, bu yıl bölgede sulu tarım yapılamadığını ve çiftçinin çok zor durumda olduğunu ifade etti. ve bölgede yağışlar için dua ettiklerini söylediler. Gölet içerisindeki su alma alanının belli bir bölgede olduğuna işaret eden Batan, göletin büyük bir bölümünde su bulunduğunu ancak doluluk oranında hala önceki yıllara göre ciddi bir düşüş olduğunu ve gölete su temini için görüşmeler yaptık.

“41 yaşındayım, göleti ilk kez görüyorum”

Köyün bir ferdi olan Salih Eriş, 41 yaşında olduğunu ve bu köyde doğup büyüdüğünü belirterek, göletteki su çekilmesine rağmen bu miktarda su çekildiğini ilk kez gördüğünü söyledi. Tarımsal sulamada kullanılmayan ve “Bölgemizde bu yıl çok kurak bir mevsim yaşadık, inşallah bölgemizde bir an önce yağmur göreceğiz.” dedi. Buldu.

Şener Urfa

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi