Dünyanın en güçlü antibiyotiği: ‘Udi Türkiye’

Dünyanın en güçlü antibiyotiği: ‘Udi Türkiye’
13:00 - Ocak 2 2021 Cumartesi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü, ülkemizde 18 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Vatandaşlar, çoğunlukla kronik hastalıkları ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde etkili olduğu bilinen corona virüsüne karşı kendilerini korumanın yollarını arıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren şifalı besinler arasında yer alan ‘Udi hindi’, düzenli ve doğru kullanılması halinde solunum yolu hastalıklarından kansere kadar birçok hastalığın tedavisinde etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalıklara karşı vücut direncini artırdığı için corona virüsüne karşı da koruyucu etkisi olan hindi yulafının favori ürünü haline gelmiştir.

Asya menşeli odunsu bir yapıya sahip olan Udi hindi, kozmetik sektöründe de kullanılmaktadır ancak en çok yağ ve toz tüketilmektedir. Udi hindi’nin bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra pek çok hastalığa iyi geldiğini anlatan Vedat Kavruk, “Udi hindi dünyanın en güçlü antibiyotiğidir. Mikrop kırıcıdır. İltihap ve enfeksiyonların vücuttan atılmasını sağlar. Deri. Deri yanıkları, kesikleri, böcek ısırıkları ve egzama gibi hastalıklar Boğaz ağrılarının tedavisinde etkilidir.Antioksidan bir kaynak olduğu için vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücrelerine karşı savaşır.Kanı temizleyerek kalp ve damar sağlığını korur. . Mide ağrısına iyi gelir. Safra ve böbrek taşlarını çözer. Grip ve grip gibi mevsimsel nedenlerden kaynaklanan hastalıkların tedavisi “Burun tıkanıklığına iyi gelir, solunum yolunu açar. Stresi azaltır, yorgunluğu giderir. Tüm bunların yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve vücut enerjisini artırdığı bilinen udi hindi, son günlerde korkulu rüyamız haline geldi, virüsten korunmamızda etkili.

Sabahları aç karnına ılık suyla 1 çay kaşığı udi hindi tozu tüketmenin vücuda fayda sağlayacağını kaydeden Kavruk, “Vücudun hastalıklara karşı direncini artıran tamamlayıcı besinler günde 1 veya 2 çay kaşığı tüketilmeli. Bunlar ilaç. ve yarardan çok zarar. Verebileceğini unutmamalıyız “dedi, udi hindi yağının yanı sıra tozunun da popüler olduğunu ve bir kilogram udi hindi 250 liraya satıldığını sözlerine ekledi.

Murat Uçkaç

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi