dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gönderilmesi gereken eksi 70 derece daha soğuk ultra koronavirüs aşıları

dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gönderilmesi gereken eksi 70 derece daha soğuk ultra koronavirüs aşıları
13:00 - Aralık 5 2020 Cumartesi

Dünyanın dört bir yanından aşı ile ilgili çalışmalar, dünya ülkelerine ümit veren Türkiye’den büyük haber koronavirüsü heyecanla bekleyen ard arda mücadele ediyor. Pfizer ve Alman ortağı BioNTech tarafından bugüne kadar pandemi sürecinde geliştirilen korona virüsü aşısının son aşama denemelerinin ilk sonuçları, aşının yüzde 95’ten fazla etkili olduğunu ortaya koydu. Bununla birlikte aşının eksi 70 derecede saklanması konusu gündeme geldi.

‘Eksi 70-80 derece ultra soğutucular dünyada çok az firma tarafından sınırlı sayıda üretilmektedir’

Dünyada milyonlarca aşı kutusunun depolanması için gerekli olan eksi 70 derecelik ultra soğutucular çok az sayıda şirket tarafından üretilmektedir. Ürünü üreten sayılı ve sınırlı sayıdaki firmalardan biri olan, dünyadaki eksi 70-80 derece ultra-soğutucu firmaları da Türkiye’de yer alıyor.

Türk firması, pandemi sürecinde aşının depolanması için entegre oluyor ve korona aşılarının eksi 70-80 derecede soğutulmasını sağlıyor. Şirket, yüksek depolama kapasitesi, akıllı yazılımlarla çalışması, performans takibi, düşük bakım ve işletme maliyetleri ile rakiplerinin önüne geçmesini sağlamaktadır. Ultra-eksi 70-80 derece daha soğuk Alman-Türk işbirliği için gerekli olan Corona virüs aşısının da dünyanın her yerinden Türkiye’ye gönderilmesi hedefleniyor.

Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Dursun İnanır, “Almanya’da aşının doğal koruması için eksi 70 derecede corona virüs aşısına ihtiyaç olduğu bildirildi. Firma olarak Almanya’daki firma ile anlaşmamız vardı, insan kullanımına yönelik bir sistemimiz vardı. Almanya’daki resmi makamların uyarısı ile bu sistemi eksi 70 derecede hızlı bir şekilde koruyabilecek bir konsept hazırladık. Artık bu cihazı ihtiyaç sahibi ülkelere ve ülkemize sunmaya hazırız. Bu yöntemler, dünyada üretim yapmayı bilen çok az firma ve Türkiye’de Galatasaray ve Esenyurt’un Spor Kulübünde kullanıldığı anda vücutta biriken laktik asidin vücutta biriken laktik asidi uzaklaştırmak için sağlık veya yüksek performanslı sporcular için kullanılan bir yöntemdir Dünya Bayern Münih ve Dortmund kullanılıyor. Ve daha birçok büyük takımda kullanılıyor. Korona çıktıktan önce üretici firma ile anlaşmıştık. Bunu geliştirdik artık tüm dünyaya ihracata hazırız bu cihazın üretimini Türkiye’de yaptırıyoruz. Başta Amerika, Ukrayna, Rusya ve Almanya olmak üzere konuştuğumuz birkaç ülke var. Afrika kıtasından ve Orta Doğu’dan lisans hakları talep ettiler. İkimiz de lisans almaya, üretmeye ve ihtiyaçları karşılamaya hazırız. “Şu anda Ukrayna ile 60 kabinin üzerinde somut bir şekilde çalışıyoruz.”

Türkiye’den üretilen soğutucu akışkanların üretiminden sorumlu tesis Türkiye Müdürü Onur Yiğit, “20 ile 30 bin kapasite aşı taşıma kapasitesini attık. Aşıları son kullanma tarihine kadar soğutucularımızda tutabiliyoruz. Çünkü sistem. sabit bir şekilde ayarlanan sıcaklığı sınırsız tutar Cihazımızın soğukluğu eksi 110 dereceye kadar çıkabilir.Ancak korona aşıları için istenilen sıcaklık eksi 70 derece olduğu için soğutucumuzu eksi 70 dereceye ayarlıyor ve bu şekilde kullanıyoruz. Bu teknolojik soğutucunun üretimi için öncelikle 4 haftalık bir süreye ihtiyacımız var. 4 hafta sonra haftada bir adet üretim kapasitesine sahibiz “dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi