Dünyanın 3.5 Milyar yıllık yaşamına ışık tutan madde

Dünyanın 3.5 Milyar yıllık yaşamına ışık tutan madde
22:20 - Mayıs 28 2019 Salı

Bilim adamları Dünyaya gelen bu maddeleri fosilleşmiş bir halde 3.3 milyar yıllık kayalarda bulunduklarını ifade ettiler. Güney Afrika’da yer alan Makhonjwa Dağları’nda bulunan 3.3 yıllık kayalarda bilim adamları dünya dışında olduğunu tahmin ettikleri organik bir maddeye rastladılar. Organik maddenin dünya dışından göktaşı vasıtası ile geldiği düşünülmektedir. Kayalardaki bu maddenin dünya üzerinde yaşamın gelişmesini sağlayan yapı taşları olduğu tezine destek vermektedir.

Makhonjwa Dağları’nın JosefdalChert adında bir bölgesinde büyük antik volkanik kaya yatağı bulunmaktadır. Jeologlar, yüzeyin altında oluşan ve karbon dolgulu katmanlardan kaya örnekleri alıp incelediler. Yapılan incelemede organik maddenin kökeninin bulunması hedeflendi. Karbon içeren metorlarda görülen elektron dönüşleri ile benzer sinyaller alındı. Alınan sinyaller organik maddenin dünya dışından olduğu tezini kuvvetlendirdi.

Dünyanın 3,5 Milyar yıllık Erken Yaşamına Işık Tutan Organik Madde

Paris Kimya Araştırma Enstitüsü görevlilerinden DidierGourier, dünyaya dünya dışından gelen maddeler dünyadaki erken yaşamın delilleri olduğunu ifade etmiştir. Günümüze kadar dünya dışından gelen organik maddeler bulunmamıştı. Bulunamama nedeni ise denizlerin dibinde katılaşmış olan maddenin basınç, sıcaklı ve zamanlar değişmiş olmasıdır. Karbonlu madde bulunurdu fakat kökeninin tespit edilmesi oldukça zor olduğundan net bir açıklama yapılamazdı. Kayalarda bulunan ve yapılan analizler neticesinde kökeni tespit edilen organik madde dünyanın erken yaşamına ışık tuttu.